Hirdetés
Archivum

Lexie Brown megtalálta helyét a Minnesota Lynx-nél:

:

Hirdetés

Ahogy arról a WNBA napi összefoglalónkban már írtunk, a márciusig Gyõrben szereplõ Lexie Brown remek teljesítménnyel segítette a Lynx együttesét 58-56-os sikerhez a Phoenix Mercury ellen. A fiatal játékos megtalálta számításait új állomáshelyén.

 

Fotó: Minnesota Lynx

Fotó: Minnesota Lynx

Lexie Brown a Connecticut Sun-tól szerzõdött Minneaplisba. A Sun együttesénél nem érezte jól magát, a szakmai stáb sem bízott benne igazán. A Lynx-nél viszont Cheryl Revee edzõnõ több lehetõséget ad neki és ezzel él is.

“Magabiztos és ez tetszik benne igazán. Nem csak egy sima pontdobó specialista. Élvezi a szabadságot, amit kap a pályán és azt a szerepet, amit szánunk neki. Tudja mit kell tennie, amikor pályára kerül és él a lehetõséggel.” – nyilatkozta Reeve, aki kiemelt bizalmat szavazott játékosának a Mercury elleni rangadón. “Arra kértük, hogy dobjon, amikor lehetõséget érez rá. Ne csak távolról és ezzel nyomást helyezzen a védõikre. Remek munkát végzett.”

“Egyértelmûen azt szeretnék, hogy többet vállalkozzak és ez az elmúlt években nagyon hiányzott. Reeve szuper szabadságot adott, ha lehetõséget látok, akkor el kell vállalnom a dobásokat és ez nagy önbizalmat jelent nekem.” – nyilatkozta a sajtótájékoztatón Brown, aki elmondta: az elõszezonban nagyon furcsa volt ez a szerep, de azóta megtalálta helyét és ráérzett arra, amit várnak tõle.

Brown esetében az is sokat jelent, hogy az egyetemen védekezõ-pecialitaként tekintettek rá. Az akkor megszerzett rutint pedig ezúttal is tudja kamatoztatni. Bátor dobásai mellett ugyanis kiválóan oldotta meg a Mercury ellen a védõ feladatokat.

Hirdetés