Hirdetés
Archivum

Lezajlott az Európai Egyetemi Játékok 3×3-as tornája, 11. lett a DEAC:

:

Hirdetés

A nagypályás kosárlabda tornát követõen a 3×3-as szakágban is összemérték az erejüket a résztvevõ csapatok az Európai Egyetemi Játékokon. A nõi mezõnyben Magyarországot a DEAC képviselte, akik a 11. helyet szerezték meg.

A debreceniek Földvári Andrea, Gál Annamária, Göttlinger Anna és Szabó Réka összeállításban léptek pályára. Az elsõ játéknapon, még szombaton a debreceni lányok két hosszabbításos meccset játszottak és egyik alkalommal sem volt szerencséje a magyar csapatnak. A Spliti Egyetem elleni találkozón az utolsó pillanatokban egyenlítettek a horvátok, míg a ráadásban õk szerezték a sorsdöntõ találatot és 9-7-re nyertek. A Nantesi Egyetem ellen meccsen 11-11-es rendes játékidõ után a ráadásban a franciák szerezték a gyõztes találatot. Ezzel 13-11-es gyõzelmet arattak.

A két vereség után a debreceniek a 9-13. helyért folytathatták a tornát. Itt elõbb egy török intézmény (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) csapata volt az ellenfél, akiket 18-11-re sikerült legyõzni. Következett egy portugál gárda (Universidade Nova de Lisboa) és õk sem okoztak gondot, 19-5-ös magyar siker született. A játéknap harmadik meccsén egy orosz rivális várt a DEAC-ra. A Tyumenyi Állami Egyetem csapata nagy csatában 15-14-re jobbnak bizonyult. A záró napon a Gyulafehérvári Egyetem gárdájával mérkõzött a DEAC. Végül nem sikerült gyõzelemmel búcsúzni, de a debreceni lányok így is kifejezetten jó csapatokat megszorongatva a 11. helyen zártak.

Az Európai Egyetemi Játékok 3×3-as tornáját Litvánia képviseletében a Lietuvos Sporto Universitetas csapata nyerte.

Hirdetés