Hirdetés
Archivum

Lezárul a bajnoki alapszakasz:

:

Hirdetés

Pénteken és szombaton rendezik a hazai élvonal alapszakaszának utolsó, 22. fordulóját. Még több nyitott kérdés is van, ami igazán izgalmassá teszi a küzdelmeket.

Már korábban eldõlt az alapszakasz elsõ három helyének sorrendje. A Sopron Basket végzett az élen, a címvédõ még nem talált legyõzõre idén a bajnokságban. A második lett az Aluinvent DVTK és a harmadik az Atomerõmû KSC Szekszárd. A mezõnyt játékerõ tekintetõben domináló triót követõen azonban a 4-9. helyen még kis túlzással bármi lehet.

A 4. helyért a ZTE NKK és a PEAC-Pécs fut versenyt. A zalaegerszegiek 14 gyõzelemmel és 7 vereséggel, míg a pécsiek 13 gyõzelemmel és 8 vereséggel rendelkeznek. Az egymás elleni eredmények összevetését tekintve a PEAC áll jobban. A szombati utolsó fordulóban a ZTE a Sopron Basket vendége lesz. A Sopron számára továbbra is zajlik a felkészülés az Euroliga Final4-ra, ebbe a sorba illeszkedhet ez a találkozó is. Bravúrgyõzelem esetén a ZTE minden számolgatás nélkül megõrzi jelenlegi 4. helyét. Veresége esetén azonban a PEAC megelõzheti. A pécsiek az NKE-FCSM Csata vendégei lesznek. A két csapat decemberi bajnokija nagy különbségû baranyai sikert hozott. A Csata kerete azóta azonban változott és a Gyõr legyõzése is mutatja, hogy az utóbbi idõben egyre jobb formába lendül.

Az NKE-FCSM Csata számára sem tét nélküli az utolsó forduló, hiszen matematikailag még megelõzheti a hatodik helyen a CMB Cargo UNI Gyõrt. Mindkét csapat 11 gyõzelemmel és 10 vereséggel rendelkezik. Az egymás elleni eredmény a Gyõr számára kedvezõ. Ez azt jelenti, hogy a Csatának egy gyõzelem mellett az elõzéshez ahhoz is szüksége lenne, hogy a Gyõr alulmaradjon a PINKK Pécsi 424 otthonában. A fõvárosi gárda szombaton már tudni fogja a meccs elõtt, hogy maradt-e esélye az elõrelépésre. Rendhagyó módon ugyanis nem azonos idõben rendezik az utolsó forduló mérkõzéseit. A Gyõr már pénteken délután letudja a PINKK elleni bajnokiját Kozármislenyben. Ezen meglepetés lenne a hazai siker.

Nem dõlt el, hogy a VBW CEKK Cegléd vagy a Vasas Akadémia gárdájával lesz teljes a rájátszás mezõnye. A Cegléd 7 gyõzelemmel és 14 vereséggel a 8. helyezett jelenleg, míg a Vasas 6 gyõzelemmel és 15 vereséggel a 9. pozíciót tudhatja magáénak. Az egymás elleni eredmények összevetését nézve a Vasas van lépéselõnyben. Az utolsó fordulóban a Cegléd az Aluinvent DVTK-val találkozik. Amennyiben a ceglédiek nyernek, egészen biztosan a 8. helyen zárnak. Az egykori ceglédi magra (is) építõ DVTK lényegesen nagyobb célokat fogalmazhat meg idén és a papírforma szerint esélyes. Ugyanakkor az is igaz, hogy számára már nincs tétje az utolsó fordulónak.

A ceglédiek kapcsán elmondható, hogy a vereségük esetén a sorsuk az ELTE-BEAC Újbuda és a Vasas fõvárosi presztízsrangadóján dõl el. A Vasas egy gyõzelemmel elõzhetne. Nem lesz azonban könnyû dolga, mert a két csapat ütközete mindig rendkívül magas hõfokú, ráadásul az utóbbi idõben a BEAC ismét felfelé ívelõ formát mutat. A záró forduló programját az Atomerõmû KSC Szekszárd és az MTK Budapest találkozója teszi teljessé. Ez az összecsapás már mindkét fél számára a következõ hetek lényegesen nagyobb téttel bíró feladataira való felkészülésrõl szólhat.


Menetrend

Március 29., péntek
14:30 PINKK-Pécsi 424 – CMB CARGO UNI Gyõr

Március 30., szombat
18:00 Sopron Basket – ZTE Nõi Kosárlabda Klub
18:00 ELTE BEAC Újbuda – Vasas Akadémia
18:00 NKE-FCSM Csata – PEAC-Pécs
18:00 VBW CEKK Cegléd – Aluinvent DVTK
18:00 Atomerõmû KSC Szekszárd – MTK-Budapest

Tabella

Hirdetés