Hirdetés
Hirdetés
Európa

Lezárul a csoportkör az Európa-bajnokságon:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Vasárnap nyolc mérkőzéssel lezárul a 2021-es Európa-bajnokság csoportköre. Igencsak tartalmas napra van kilátás.

A tét óriási, hiszen a csoportgyőztesek egyenes ágon a nyolc közé kerülnek és legközelebb szerdán lépnek pályára, míg hétfőn a másodikak és a harmadikak játszanak keresztbe a negyeddöntőbe jutásért.

Korábban készítettünk összeállítást arról, hogy mely csapatoknak van esélyük elérni egyenes ágon a negyeddöntőt. Ez a körképünk ITT olvasható, ezen felül a helyszíni hangulatba is betekintést nyerhettünk.

Az A-csoportban mind a négy csapat egy győzelemmel és egy vereséggel rendelkezik. A svéd-fehérorosz találkozón, aki nyer, biztosan továbbjut, a fehéroroszok egy sikerrel – és ha a spanyolok legyőzik a szlovákokat – meg is nyerhetik a négyest. Nagy kérdés, hogy a svédek a pénteki nagy arányú vereség után tudnak-e regenerálódni. A spanyolok péntekre rendezték a sorokat a görcsös nyitány után és Szlovákia ellen a céljuk nem lehet más, mint a minél nagyobb arányú siker. A csoportgyőzelemhez viszont már a svédek segítségére is szükségük van.

Fotó: FIBA.Basketball

A B-csoportban Szerbia már biztos továbbjutó és ha verik Montenegrót, akkor számolgatás nélkül csoportgyőztesek lesznek. Erre jó esélyük nyílhat, az olaszoknak pedig kötelező a siker a görögök ellen. A C-csoportban Bosznia-Hercegovina és Szlovénia rangadója kiemelten érdekesnek ígérkezik. A bosnyákok a csoportgyőzelemért játszanak, míg Szlovéniának a belgáktól elszenvedett kiütéses vereséget követően mindenképpen többet kell mutatniuk. A belgák eközben a törökök ellen nem hibázhatnak.

A D-csoportban két ki-ki mérkőzés lesz. Franciaország és Oroszország már továbbjutó. A győztes szerzi meg a négyes első helyét és jut egyenes ágon a negyeddöntőbe. Csehország és Horvátország csatáján is egyszerű a képlet. A győztes szerzi meg a harmadik továbbjutó pozíciót.

Menetrend

A-csoport
15:00 Svédország – Fehéroroszország
21:00 Spanyolország – Szlovákia

B-csoport
12:00 Montenegró – Szerbia
18:00 Olaszország – Görögország

C-csoport
12:00 Bosznia-Hercegovina – Szlovénia
15:00 Törökország – Belgium

D-csoport
18:00 Csehország – Horvátország
20:45 Franciaország – Oroszország

Hirdetés