Hirdetés
3x3

Lezárul a FIBA 3×3 WS:

:

Hirdetés

A hétvégén két tornával lezárul az idén először kiírt FIBA 3×3 Women’s Series. Szokatlan módon párhuzamosan zajlik majd Tokióban az utolsó forduló és Edmontonban a versenysorozat döntője.

A hétvégén mindkét tornán hat-hat csapat vesz részt. A lebonyolítást ennek megfelelően úgy alakították, hogy a csapatokat két csoportba osztották. Az első helyezettek automatikusan az elődöntőben folytatják. A másodikak és a harmadikat keresztbe játszanak a négy közé jutásért.

Tokióban az A-csoportot Románia, Mongólia és Japán U23-as válogatottja alkotja. A B-csoportban Japán, Hollandia és Ausztrália válogatottja kapott helyet. Magyar szempontból ez az érdekesebb torna, hiszen Hollandia közvetlenül a mieink mögött található a ranglistán.

Edmontonban az A-csoportban Kanada, Lengyelország és Csehország szerepel. A nyár nagy menetelése Kanadához fűződik, de a lengyelek és a csehek is kitartóan járták a FIBA 3×3 WS állomásait. A Világranglistát tekintve ezek a csapatok a 16. és a 17. helyet foglalják el. A cseheket 700 ezer, a lengyeleket közel 900 ezer ponttal előzzük.

A B-csoportba Spanyolország, Olaszország és USA nyert besorolást. Az olaszok múlt héten előzték meg a ranglistán válogatottunkat. Ők a közeledő klubszezon ellenére Rae Lin D’Alie vezetésével bevállaltak egy erős összeállítást. Ilyen szempontból akár a házigazdák legnagyobb kihívói is lehetnek a tornán.

Hirdetés