Hirdetés
Archivum

Lezárul a spanyol alapszakasz:

:

Hirdetés

Vasárnap este egységes 19 órai kezdéssel rendezik a spanyol élvonal alapszakaszának utolsó fordulóját. Az elsõ három hely sorsa már eldõlt, de a záró fordulóra így is maradtak izgalmak.

Fotó: perfumeriasavenidabaloncesto.com

Fotó: perfumeriasavenidabaloncesto.com

Az már korábban eldõlt, hogy a spanyol alapszakaszt a honosított játékosunkkal Cyesha Goree-val felálló Perfumerias Avenida Salamanca nyeri. A címvédõ mögött a második a Spar Citylift Girona, míg a harmadik a Cadi La Seu lesz.

Az is biztos, hogy a negyeddöntõben jön egy Gernika – Valencia csata. Az viszont nagy kérdés, hogy melyik gárdánál lesz a pályaelõny. A jelenleg negyedik Gernika és az ötödik Valencia is 17 gyõzelemmel és 5 vereséggel rendelkezik. Amennyiben a Gernika legyõzi a Mann Filter-t, biztosan megszerzi a negyedik pozíciót. Veresége esetén viszont a Valencia a sereghajtó és már biztosan kiesõ Baxi Ferrol legyõzésével elõzhetne.

Az utolsó forduló elõtt nem kérdés, hogy az IDK Gipuzkoa lesz a 6. helyezett. A spanyol középmezõny viszont brutálisan sûrû. A 7. és a 8. pozícióban az RPK Araski és a Mann Filter áll 10/15-ös mutatóval, míg a 9. és a 10. az Embutidos Pajariel Bembibre és a Nissan Al-Qázeres 9/16 gyõzelem/vereség mérleggel. Amennyiben az Araski és a Mann Filter is nyeri vasárnapi mérkõzését, akkor nem kell tovább számolgatni. Igazán izgalmas akkor lehet ezen versenyfutás, ha bármelyikük vagy mindkettõjük veszít. Ebben az esetben a Nissan Al-Qazeres elõtt megnyílthat az út. A Bembibrének már nincs esélye bekerülni a negyeddöntõbe.

A Baxi Ferrol kiesése biztossá vált hetekkel ezelõtt. Az viszont szintén az utolsó körben dõl el, hogy a Quesos El Pastor vagy a Snatt´s Femení Sant Adriá csatlakozik a búcsúzók táborához. Jelenleg lépéselõnyben a Quesos El Pastor van, ha verik a Bembibrét, akkor megõrzik tagságukat az elsõ osztályban. Vereségük esetén azonban a  Snatt´s Femení Sant Adriá a Salamanca legyõzésével megelõzhetné õket.


Menetrend

Április 7., vasárnap

19:00 Al-Qazeres – Ensino Lugo
19:00 Bembibre – Quesos El Pastor-
19:00 Cadi La Seu – Lacturale Araski
19:00 IDK Gipuzkoa – Spar Citylift Girona N
19:00 Valencia B.C. – UNI Ferrol
19:00 Sant Adria – Perfumerias Avenida Salamanca
19:00 Mann Filter – Gernika Bizkaia
 

Tabella

Hirdetés