Hirdetés
Archivum

Lezárul az alapszakasz Ausztráliában:

:

Hirdetés

Ahogy azt megszokhattuk, a jegyzett ligák közül az új évadban elõször Ausztráliában, a WNBL küzdelemsorozatában érkezik el a bajnoki hajrá. A következõ napokban rendezik az alapszakasz utolsó, 15. játékhetének mérkõzéseit. A csapatok 20 lejátszott meccs után vannak és a rájátszás mezõnye már kialakult.

Fotó: WNBL/Melbourne Boomers

Fotó: WNBL/Melbourne Boomers

A nyolccsapatos WNBL alapszakaszában 15 játékhét alatt 21-21 meccset vívnak a mezõnyt alkotó gárdák. A rájátszásba az elsõ négy helyezett kerül. Innentõl pedig klasszikus elõdöntõ, döntõ párharcok következnek, melyek az az egyik fél második gyõzelméig tartanak.

Az utolsó hétvége elõtt a rájátszást alkotó négy csapatot ismerjük. Sõt az is biztos, hogy az alapszakaszt a University of Canberra Capitals nyerte, míg a második a Melbourne Boomers lett. A másik két továbbjutó a Perth Lynx és az Adelaide Lightning. Az, hogy melyikük lesz a harmadik és a negyedik, a hétvégén dõl el. A két csapat ugyanis egymással vív bajnoki rangadót.

Eddig a Perth és az Adelaide kétszer találkozott a bajnokságban. Mindkét összecsapást az Adelaide nyerte, melynek keretében Nia Coffey remekelt. Elõbb 19, majd 21 pontot ért el. A Perth gárdájának a sztárja, az Indiana Fever bedobója Asia Taylor. A 20 pontos átlagával a WNBL mezõnyének jelenlegi legeredményesebb játékosa.

Természetesen az alapszakasz elsõ két helyezettjénél sincs hiány ismert játékosokban. A Canberra legjobbjai Kelsey Griffin és a kanadai klasszis UConn-növendék Kia Nurse, aki 17.8-as átlaggal rendelkezik. A Melbourne alakulatában pedig az egykori soproni légiós Cayla George remekel. A két ünnep között lapunkban is írtunk arról, hogy a karácsonyi meccsek alatt a lepattanók örökranglistáján elõkelõ helyre lépett elõre.

Az alapszakasz lezárását követõen január 25-én kezdõdnek az elõdöntõk, melyek utolsó lehetséges játéknapja február 3.

Az alapszakasz állása

Hirdetés