Hirdetés
Hirdetés
3x3

Lezárulnak a “B” és a “D” csoport küzdelmei Grazban:

:

Hirdetés

Pénteken 11 órától az eredetileg tervezett menetrend szerint folytatódik a grazi 3×3-as olimpiai selejtező programja. A délelőtti, kora délutáni programban a “B”, majd az esti programban a “D” csoport küzdelmeire kerül sor. Mindkét ötösben eldől, hogy mely két gárda folytathatja a negyeddöntőben.

Fotó: FIBA.Basketball

A B-csoportban a két győzelemmel rendelkező Japán a továbbjutás kapujában áll és amennyiben legyőzik Ukrajnát, minden további eredménytől függetlenül ott lesznek a nyolc között. Fordított eredmény esetén nagy körbeverés is kialakulhat. A folytatásban az ukránoknak Irán, a japánoknak Thaiföld ellen kötelező a siker. Ausztrália Thaiföld és Irán ellen lép pályára, nekik itt nem csak a siker lesz a kérdés, hanem a minél nagyobb pontkülönbség is.

Este a D-csoportban a veretlen osztrák csapat Olaszország ellen kezd és az esetükben is igaz, hogy egy győzelemmel a nyolc közé léphetnének. Olasz siker esetén viszont ez az ötös is teljesen nyílt lenne. Az olaszokra Svájc ellen is egy nagy rangadó vár. A spanyolok Tajvannal és zárásul Ausztriával mérkőznek. A svájciakra pedig az olaszok mellett szintén Tajvan vár. Rengeteg forgatókönyv lehetséges. Az egyébként is kiegyenlítettnek ígérkező csoportot az osztrákok igencsak megkavarták álomszerű szereplésükkel.

Menetrend

11:00 Japán – Ukrajna
11:25 Thaiföld – Ausztrália
13:05 Ukrajna – Irán
13:30 Thaiföld – Japán
15:10 Ausztrália – Irán

17:25 Ausztria – Olaszország
18:40 Spanyolország – Tajvan
19:05 Svájc – Olaszország
20:20 Spanyolország – Ausztria
20:45 Tajvan – Svájc

A csoportok állása

Hirdetés