Hirdetés
Archivum

Lezárult a 3×3-as U23-as Nemzetek Ligájának franciaországi fordulója:

:

Hirdetés

Kedden rendezték a 3×3-as U23-as Nemzetek Ligájának második franciaországi tornáját. A magyar válogatott nagy csatában Franciaországgal és Csehországgal szemben alulmaradt, így a csoportjában harmadik helyen zárt.

A keddi tornán Csehországgal és Franciaországgal került egy csoportba a magyar válogatott, melynek keretét Böröndy Vivien, Pogány Vivien, Révész Boróka, Radócz Fanni alkotta a franciaországi Voiron városában rendezett eseményen.

Az elsõ ellenfél a kora délelõtti órákban Csehország volt. Fordulatos találkozó kerekedett, ahol a mérkõzés középsõ szakaszában válogatottunk került fölénybe. A magyar lányok 12-8-ra is vezettek. A folytatásban a csehek vették át az irányítást. Utolérték a mieinket, majd az utolsó támadásuknál megszerezve a gyõztes találatot 15-14-es sikert arattak.

A másodikként a házigazda és erre a tornára talán a legerõsebb csapatot delegáló Franciaországgal mérkõztek a magyar lányok. Az igencsak fizikálisan találkozón sokáig remekül tartotta a lépést válogatottunk: 2-0, 4-2 is volt a javunkra. Végül a mérkõzés utolsó harmadában 6-6 után érvényesítette fölényét a francia együttes, mely 12-6-os sikert aratott.

A magyar válogatott csoportja harmadik helyén zárt és ezzel lezárult a 3×3-as U23-as Nemzetek Ligájának franciaországi fordulója. Mint ismeretes, az elsõ tornán elõdöntõbe jutott válogatottunk vasárnap, végül 1 gyõzelemmel és 2 vereséggel zárult az az erõpróba. A sorozat Csehországban, a prágai WorldTour helyszínén folytatódik. A harmadik és a negyedik torna július 20-án, illetve 21-én lesz.

Hirdetés
Hirdetés