Hirdetés
3x3

Lezárult a 3×3-as válogatott edzőtábora:

:

Hirdetés

Pénteken lezárult Debrecenben a 3×3-as felnőtt válogatott 2020-as nyári edzőtábora.

A négyhetes összetartásról legutóbb félidőben, azaz a második hét végén készítettünk összeállítást. “Szerencsére ugyanúgy telt, mint az első két hét.” – jellemezte az edzőtábor második felét lapunknak Károlyi Andrea, szövetségi kapitány.

Extrán dolgoztak a lányok. Jó hangulatban, kemény munkával telt az egész négy hét. Abszolút elégedettek lehetünk, amit akartunk, azt elvégeztük. Emellett pedig egy nagyon jó közösségben töltöttük az elmúlt időszakot.

– tette hozzá válogatottunk szakvezetője.

A folytatás kapcsán még több a kérdőjel. Szeptember 24. és 26. között rendezik Belgiumban az Európa-bajnokságot, ahol a 12-es mezőnyben az első hírek alapján nincs ott Magyarország, de világbajnoki ezüstérmes válogatottunk az első számú beugró lehet.

Bízunk abban, kapunk még jó hírt augusztus-szeptember környékén, hogy sikerül kijutni. Bár Cyeshát nem láttuk, de azt gondolom, hogy összességében nagyon jó formában vannak a lányok.

– mondta Károlyi Andrea.  “Most egyelőre erre a döntésre várunk. Ha ez nem jön össze, akkor a novemberben a válogatott szünetben találkozhatunk legközelebb.” – vázolta a terveket válogatottunk szakvezetője.

Az Európa-bajnokság után a következő világverseny a 20 csapatos olimpiai selejtező, melyet 2021. május 26. és 30. között bonyolítanak le Grazban. Kérdőjelek azonban itt is felmerülnek. Károlyi Andrea rávilágított beszélgetésünk során, hogy “még nem tudjuk, változtatnak-e valamit”. Az idén márciusi indiai tornára már leadott nevek szerepelhetnek vagy teljesen új nevezési folyamat indul és ott ismét pontokat kell gyűjteniük a játékosoknak. Nagyon sok összetevős még a következő néhány hónap.

Egy azonban biztos, hogy hasznos és tartalmas időszakot töltött együtt a csapat, amire – bármit hoz a jövő – lehet építeni.

Mindenképpen és nem is csak abból kiindulva, hogy négy hetet együtt töltöttünk. A lányok egyénileg is profitáltak belőle, amit át tudnak vinni az 5:5-be és abból biztos, hogy tudnak visszahozni majd 3×3-ba is.

Egy évvel az elhalasztott olimpia megnyitója előtt pénteken indult a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) égisze alatt a “Magyarock” szurkolói márka, ami lényegében egységesíteni hivatott a magyar olimpiai csapat kommunikációját.

Óriási elismerés, hogy az elindított kampányban a 166 olimpikonjelölt sportoló között a világbajnoki ezüstérmes 3×3-as válogatott tagjai is helyet kaptak. Ez azt jelenti, hogy az elvégzett munkát a magyar sport legmagasabb szintjén elismerik és egy olyan országos közönség ismerkedhet meg a lányokkal, amit eddig a női kosárlabdának válogatott szinten nem sikerült elérni.

Ez már önmagában plusz motiváció lehet a játékosoknak egyénileg és a magyar kosárlabdának. Tényleg csak azt szem előtt tartva, hogy egy év múlva feldobhatják az érmét nekünk is az olimpián.

– mondta Károlyi Andrea és ennél találóbban nem is lehet zárni ezt a négyhetes összetartást.

Hirdetés