Hirdetés
3x3

Lezárult a 3×3-as válogatott felkészülésének első hete:

:

Hirdetés

Szombaton lezárult a 3×3-as válogatott 2020-as nyári edzőtáborának első hete.

Debrecenben dolgozott a 3×3-as felnőtt és U23-as válogatott. Az erre a hétre összeállított munkát pénteken és szombaton délelőtt egy kisebb torna zárta, melyen a két válogatott keretéből formált négy csapat szerepelt.

Maximálisan elvégeztük azt a feladatot, amit akartunk. Nagyon hajtottak a lányok, jól dolgoztak, sikeres hetet tudhatunk magunk mögött.

– mondta lapunknak Károlyi Andrea szövetségi kapitány.

A sport mostani, leállás utáni helyzetében a legfontosabb kérdés, hogy milyen formát mutattak a játékosok. “Számomra meglepően jót. Az edzéseken abszolút, az hogy a mérkőzésen elfáradnak még, az egy más dolog. A meccs kondi az teljesen más, nem lehet reprodukálni az otthoni edzésekkel. Összességében elégedett vagyok.” – fogalmazott válogatottunk szakvezetője.

A magyar válogatott a 2019-es debreceni Európa-bajnokság óta tétmérkőzést nem játszott. Márciusban volt Szolnokon egy összetartás, de azt követően a világjárvány miatt már törölték a versenyeket. Károlyi Andrea hangsúlyozta lapunknak, hogy abszolút visszajöttek a mozgások az edzőmérkőzéseken. “Nem olyan élesen, mint amikor teljes kondiban vannak, de lehetett látni, hogy játszották már ezt a játékot. Akiknek pedig új a 3×3, rajtuk pedig az érződött, hogy mennyire más ebbe így hirtelen belecsöppenni.”

A felnőtt válogatott Szabó Fanni személyében avatott újoncot ebben a szakágban, aki eddig nem játszott még nemzetközi tétmérkőzéseket 3×3-ban. “Ahogy mondtam, hogy érezni azt, hogy mennyire más az 5:5, mint a 3×3. Kezdi megszokni és szerintem nem lesz probléma a beilleszkedésével.” – tette hozzá Károlyi Andrea.

A két válogatott bő kerete egy igen népes edzőtábort biztosított. Ez tette lehetővé a kétnapos mini tornát is.

“Mindenképpen nagyon jó, hogy ilyen létszámban tudtunk készülni. A felnőtt kerethez Szabó Petra segíteni jött, hogy tudjunk két csapatot alkotni négyen-négyen. Az első hét végén húzós lett volna a játékosoknak csere nélkül játszani egy háromfős csapatban. A pénteki mérkőzéseken még Bozóki Bettina is szerepelt, a szombati naptól igazoltan volt távol, Katona Szidónia pedig minden mérkőzésen játszott, csak a csapatképen nem szerepel, mert neki a torna után azonnal sietnie kellett.” – árulta el lapunknak válogatottunk szakvezetője, mielőtt a jövő heti programot is összefoglalta volna:

“Hétfőn délután jövünk vissza és péntek estig leszünk Debrecenben. Ugyanígy megy tovább a munka. Akkor az U23-as válogatottnak már nem lesz edzőtábora, tőlük hárman csatlakoznak hozzánk – Radócz Fanni, Jáhni Zsófia és Bach Boglárka – és így 10 fős kerettel dolgozik tovább a felnőtt csapat.” – összegzett Károlyi Andrea.

A jövő heti 10 fős keretet Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra, Bozóki Bettina, Török Ágnes, Szabó Fanni, Katona Szidónia, Radócz Fanni, Jáhni Zsófia és Bach Boglárka alkotja.

Hirdetés