Hirdetés
3x3

Lezárult a 3×3-as válogatott hazai felkészülése – Károlyi Andreát kérdeztük:

:

Hirdetés

Csütörtök délben kel útra a magyar válogatott a 3×3-as Európa-bajnokság helyszínére Párizsba. Az utolsó budapesti edzés előtt Károlyi Andrea szövetségi kapitányt kérdeztük.

A magyar válogatott Bach Boglárka, Medgyessy Dóra, Papp Dia és Theodoreán Alexandra összeállításban szerepel a pénteken kezdődő tornán. Ez azt jelenti, hogy alacsony szerkezetben lépnek pályára a mienk az Európa-bajnokságon.

“Kénytelenek voltunk átszervezni az egész koncepciónkat. Talán úgy pontosabb, hogy visszatértünk a 2016-os játékhoz. Akkor Szabó Petra volt velünk, aki magasságban megegyezik Bach Bogival. Igaz, hogy technikában inkább center, mit Bogi. Magasságban viszont ugyanakkoránk voltunk, mint most. Én azt gondolom, hogy jól sikerültek az edzések, amiket együtt töltöttünk. Óriási köszönet a TFSE-MTK csapatának, hogy játékosokat biztosítottak nekünk ahhoz, hogy egyáltalán edzeni tudjunk. Azzal, hogy Cyesha Goree-t a Szekszárd nem engedte el és Török Ági megsérült, szinte ellehetetlenült az felkészülésünk. Magyar Bianka kisegített minket. Németh Alma, Király Andi és az utolsó edzésen Benke Sára segített nekünk. Óriási köszönet nekik!” – fogalmazott Károlyi Andrea, aki azt is vázolta lapunknak, hogy a játékban milyen változásokat hozhat ez a szerkezet.

“Ahogy az elmúlt négy évünkben mindig volt egy stabil posztunk, akire támaszkodhattunk Cyesha Goree, illetve korábba Bozóki Bettina személyében. Ilyen most nincs, így mind a négy játékosnak egyformán kell felvállalnia a döntéseket, a megoldásokat. Sokkal több mozgással, másfajta játékokkal kell dolgozni. Amit tapasztalok az edzéseken, hogy ez fekszik a lányoknak és élvezik így a játékot. Nehéz úgy kimenni világversenyre, hogy ez a négyes edzésen kívül nem játszott együtt. Hogy ez az Eb-n mire lesz elég, majd meglátjuk, de nem feltartott kézzel fogunk kimenni.” – tette hozzá válogatottunk szövetségi kapitánya.

A magyar válogatott 19 óra 20 perctől Belgium ellen lép pályára, majd 21 óra 10 perctől Románia lesz a rivális. Az ellenfelek keretét nézve a román együttes Anca Sipos, Bianca Fota, Eva Petrof és Florina Stanici összeállításban szerepel. Ez azt jelenti, hogy nem az olimpiai csapatuk érkezik.

“Valóban nem azzal számolnak. Engem már az meglepetett, amilyen csapattal az olimpiára mentek. A selejtező előtti svájci Women’s Series tornán volt honosított amerikaijuk, magas poszton a most a TF-nél játszó Eli Pavel. Ehhez képest négy kicsivel szerepeltek Tokióban. Pavel azt követően, hogy nem utazhatott az olimpiára, le is mondta a válogatottságot. Ursu már a távol keleti életét építi és idén nem lép pályára. A konstancai Women’s Series tornán szereplő négyeshez képest egyet cserélve utaznak Párizsba. Mivel éles téthelyzetben nem láttam magunkat, így nem szeretnék előreszaladni, de ebben a helyzetben, amiben vagyunk, talán a legideálisabb csoportba kerültünk.” – fogalmazott Károlyi Andrea.

Az első rivális Belgium lesz, akik a tervek szerint Becky Massey, Elise Ramette, Laure Resimont és Lut De Meyer négyesével szerepelnek. Ez a a korábbinál egy fiatalabb felállás. Hárman maradtak a selejtezőt júniusban sikerrel megvívó együttesükből. Az új játékos pedig Becky Massey, aki a 2018-as debreceni U18-as Európa-bajnokság MVP-je volt. “Mindig kőkemények és magasabbak lesznek mint mi. Gyorsan körbe kell őket szaladni, ha fogalmazhatok így.” – tette hozzá Károlyi Andrea.

A magyar csapat gépe csütörtökön 12 óra 15 perckor száll fel. Ezt követően a helyszínen kötelező tesztekre kerül sor, melyek eredményét izolált környezetben kell megvárni. A tervek szerint péntek délelőtt edzhet a helyszínen csapatunk.

Hirdetés