Hirdetés
Archivum

Lezárult a bécsi Húsvéti Torna, U14-es korosztályban BEAC-siker:

:

Hirdetés

Szombaton lezárult Bécsben a hagyományos Húsvéti Torna. A nagyszabású rendezvényen a teljes leány és fiú mezõnyt nézve 404 csapat vett részt. Az U14-es leány korosztályban magyar siker született, a BEAC-Újbuda együttese végzett az élen.

Fotó: facebook.com/beackosar/

Fotó: facebook.com/beackosar/

Ahogy arról a rövid beharangozónkban hírt adtunk, a leány mezõny különbözõ korosztályaiban összesen 10 magyar csapat teljesítményét követhettük. Az eredmények áttekintésével haladjunk a korosztályok szerint.

Az U12-es korosztályban a BEAC és a Kecskemét csapatai szerepeltek. A Kecskemét veretlenül nyerte csoportját és egészen a döntõig menetelt, ahol a Rigával szemben maradt alul. A BEAC második lett a csoportjában – 2 gyõzelemmel és 1 vereséggel -, az elõdöntõben éppen a Kecskeméttel mérkõzött.

Az U14-es korosztályban négy magyar csapat, a BEAC, az Atomerõmû SE, a Dunakeszi Széchenyi István Általános Iskola és a Gödöllõi Sport Klub nevezett a tornára. Ennek a korosztálynak a küzdelmeit nyerte a BEAC együttese. A csoportkört veretlenül zárták, majd az egyenes kieséses szakaszban elõbb egy olasz, ezt követõen pedig két német csapatot múltak felül a magyar lányok. A döntõben a Riga volt az ellenfél, akiket 66-47-re gyõzött le a BEAC.

Az U14-es korosztályban a nyolcaddöntõben rendeztek egy magyar párharcot is, ahol az Atomerõmû SE és a Dunakeszi mérte össze az erejét. A csoportját az Atomerõmû SE veretlenül nyerte, míg a Dunakeszi a harmadik helyrõl fordult a rájátszásra. A nyolcaddöntõ a Dunakeszi sikerét hozta, akik végül a negyeddöntõben egy berlini csapattal szemben maradtak alul. A Gödöllõ a csoportjában a harmadik pozíciót szerezte meg, nem kvalifikálta magát az egyenes kieséses szakaszra.

Az U16-os korosztályban a Miklósi KékRókák Kosárlabda Egyesület szereplését követhettük. A csoportkört két gyõzelemmel és egy vereséggel a második helyen zárták. A nyolc közé jutásért lejátszott találkozón egy finn csapattal szemben maradtak alul.

Az U18-as korcsoportban a BEAC két együttessel versenyzett. Mindkét gárda megnyerte a saját csoportját és ezzel bejutott a negyeddöntõbe. A „2”-es megjelölésû alakulat egy bécsi gárdával szemben alulmaradt. Az „1”-es gárda legyõzte német riválisát a negyeddöntõben és végül az elõdöntõben egy osztrák csapat állította meg.

Az U22-es korosztályba szintén a BEAC nevezett csapatot. A magyar lányok a csoportkört 3 gyõzelemmel és 1 vereséggel fejezték be. Az elõdöntõben egy német riválissal szemben maradt alul a BEAC.

A leány torna gyõztes csapatai:
U12 BJBS Riga/ Jugla (LAT)
U13 Besiktas JK (TUR)
U14 BEAC (HUN)
U16 BJBS Riga/ Jugla/1 (LAT)
U18 Gucci Gang (GER)
U20 Jelgava (LAT)
U22 ABC Travel Concepts New Gen (GER)

Hirdetés