Hirdetés
Archivum

Lezárult a csoportkör a 3×3-as U18-as Világbajnokságon:

:

Hirdetés

Csütörtökön a délutáni órákban lezárult a csoportkör a 3×3-as U18-as Világbajnokságon Ulánbátorban. A válogatottunk csoportja harmadik helyén zárt és ezzel nem jutott a negyeddöntõbe. Pénteken az egyenes kieséses szakasszal folytatódik a torna.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A B-csoportban a délelõtti órákban nagy terjedelemben követtük a magyar válogatott szereplését. Az USA mögötti második továbbjutó helyrõl döntõ találkozón válogatottunk egy fizikális mérkõzésen 16-9-re alulmaradt Új-Zélanddal szemben. Új-Zéland ezt megelõzõen Oroszországot verte, ezzel megteremtve magának az esélyt a továbbjutásra. Amivel késõbb ellenünk élt is. Az USA ellen már egy tét nélküli összecsapás következett számunkra. Jó felfogásban játszottak a magyar lányok, de a végsõ gyõzelemre esélyes rivális 21-3-as sikert aratott. USA ezt megelõzõen a lengyeleket 21-10-re ütötte ki. Oroszország nem maradt gyõzelem nélkül, hiszen 14-8-ra õk is legyõzték Lengyelországot.

Eredmények

Új-Zéland – Oroszország 14-12
USA – Lengyelország 21-10
Magyarország – Új-Zéland 9-16
Lengyelország – Oroszország 8-14
USA – Magyarország 21-3

Végeredmény

A D-csoportból óriási meglepetésre egyik európai gárda sem jutott a nyolc közé. Japán és Indonézia készülhet a negyeddöntõre. A japánok kiemelkedõ formát mutatnak az egész héten. Csütörtökön 15-9-re verték Belgiumot és 21-7-re Romániát. Svájc állt a legközelebb a továbbjutáshoz ebbõl az ötösbõl. Õk 18-6-ra legyõzték Romániát. Utána viszont a japán együttes mögötti második továbbjutó helyrõl döntõ találkozón 15-13-ra alulmaradtak Indonéziával szemben. Azzal az Indonéziával szemben, akik zárásul 15-14-re Belgiumot múlták felül.

Eredmények

Románia – Svájc 6-18
Japán – Belgium 15-9
Svájc – Indonézia 13-15
Japán – Románia 21-7
Belgium – Indonézia 14-15

Végeredmény

A csoportkört követõen az ötösök elsõ két helyezettjei folytatják a negyeddöntõben. Pénteken jön az egyenes kieséses szakasz. Kína – Fülöp-szigetek, Japán – Új-Zéland, USA – Indonézia és Franciaország – Mexikó párosítások lesznek a négy közé jutásért

Ágrajz

Hirdetés