Hirdetés
Archivum

Lezárult a csoportkör a 3×3-as Világbajnokságon:

:

Hirdetés

A „B” és a „D” jelû ötösök vasárnapi zárása után a Manilában zajló 3×3-as Világbajnokság hétfõi játéknapján az „A” és a „C” csoportok csapatai is befejezték a küzdelmeket. Kedden a torna záró napján már egyenes kieséses rendszerben folytatódnak a csatározások.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A játéknap a C-csoport küzdelmeivel indult, amelyet az Egyesült Államok és Oroszország versenyfutása miatt nagy figyelem övezett. A két csapat továbbjutása a szombati nap után nem lehetett kérdés. Ezúttal is az elsõ meccsét mindkét fél magabiztosan nyerte. A címvédõ oroszok 22-12-re verték Iránt, míg az USA 22-9-re Ugandát. Ezt követte az egymás elleni csoportdöntõ, ahol az amerikai együttes remek játékkal 21-13-as gyõzelmet aratott. Ezzel elsõ helyen lépett tovább, míg az oroszok a második pozícióban. A csoportban a további sorrend Uganda, Irán, Andorra lett.

Az A-csoportban Olaszország és Csehország továbbjutása sem lehetett kérdés a szombati eredmények alapján. A hétfõi napon itt is mindkét fél hozta a kötelezõt. Az olaszok Indonéziát 19-5-re verték, míg a csehek Malajziát 22-18-ra. Az egymás elleni csoportdöntõ kiemelkedõ izgalmakat és 21-20-as cseh sikert hozott. A csehek még úgy is nyerni tudtak, hogy Andrea Ovsikova sérülést szenvedett. Mögöttük a sorrend a csoportban Türkmenisztán, Malajzia, Indonézia lett.

Eredmények

C-csoport
Oroszország – Irán 22-12
USA – Uganda 22-9
Irán – Andorra 21-12
USA – Oroszország 21-13
Uganda – Andorra 18-12

A-csoport
Olaszország – Indonézia 19-5
Malajzia – Türkmenisztán 14-18
Csehország – Olaszország 21-20
Malajzia – Csehország 22-18
Türkmenisztán – Indonézia 20-11

Ezzel lezárult a csoportkör a 3×3-as Világbajnokságon, kialakult a negyeddöntõk párosítása és a keddi menetrend.

Negyeddöntõk
7:40 Csehország – Oroszország
8:05 Spanyolország – Franciaország
9:40 Kína – Magyarország
10:05 Egyesült Államok – Olaszország

Hirdetés
Hirdetés