Hirdetés
Archivum

Lezárult a csoportkör a Nemzetközösségi Játékok nõi kosárlabda tornáján:

:

Hirdetés

Hétfõn délután lezárult a 2018-as Nemzetközösségi Játékok nõi kosárlabda tornáján a csoportkör. A papírformának megfelelõen Ausztrália hatalmas fölénye rajzolódik ki.

Fotó: facebook.com/BasketballAustralia/

Fotó: facebook.com/BasketballAustralia/

Az erõsebb csapatokat felvonultató A-csoportban Ausztrália végzett az élen, akik mindhárom meccsükön 100 pont fölé jutottak. Mozambikot 113-53-ra, Kanadát 100-61-re, míg Angliát 118-55-re múlták felül. Ezzel természetesen veretlenül nyerték ezt a négyest az ausztrálok, akik teljesen más dimenzióban kosárlabdáznak, mint a mezõny többi tagja. A keretükben Liz Cambage remekel, miután 25.7 pont, 16 lepattanó átlagot hozott össze a csoportmeccseken.

Az A-csoportból Ausztrália mögött második helyen Kanada jutott tovább, miután szervezetten küzdve Angliát (80-54) és Mozambikot (85-53) is le tudták gyõzni. Ausztrália és Kanada ezzel már készülhet a pénteki elõdöntõre. A négyes másik két tagja, tehát Anglia és Mozambik viszont negyeddöntõt vív a B-csoport elsõ két helyezettjével.

A „B” jelû négyesben Új-Zéland végzett veretlenül az élen. Õk elõbb Malajziát 86-44-re, majd Jamaicát 80-49-re, míg Indiát 90-55-re verték. A négy közé jutásért Mozambikkal mérkõznek. A második helyet Új-Zéland mögött Jamaica csípte meg, akik Malajziát és Indiát is megbiztosan múlták felül. A negyeddöntõben Angliával mérik össze az erejüket.

A csoportok végeredménye

Hirdetés