Hirdetés
Archivum

Lezárult a csoportkör az U17-es Világbajnokságon:

:

Hirdetés

Szombaton lezárult a csoportkör az U17-es Világbajnokságon. Nézzük a rövid összefoglalót.


A-csoport

Japán – Kanada 55-70

Nigéria nélkül három csapatossá váló csoportban egy mérkõzésre került sor, melyen Kanada 70-55-re legyõzte Japánt és ezzel veretlenül zárt az élen. A kanadai csapat a két középsõ negyedet 16 ponttal nyerte és a legnagyobb tehetségükként számon tartott Amihere 20 ponttal, illetve 16 lepattanóval dupla-duplát ért. Ez az a kanadai generáció, akik tavaly megnyerték az Amerika-bajnokságot is.


B-csoport

Ausztrália – Franciaország 55-48
Kína – Mexikó 83-43

Ausztrália 55-48-ra legyõzte Franciaországot és ezzel veretlenül nyerte a B-csoportot. Ennek hatványozott jelentõsége van, hiszen a csoport elsõ helyezettje az A-csoport negyedikjével játszott volna. Nigéria kiválása miatt azonban már automatikusan a negyeddöntõbe kerülnek. A Kína pedig a papírformának megfelelõen 40 ponttal ütötte ki Mexikót.

C-csoport

USA – Olaszország 59-55
Csehország –Dél-Korea 92-54

A csoportdöntõt az Egyesült Államok válogatottja nyerte, óriási csatában 4 ponttal verték a kiváló formát mutató olaszokat. Ezzel a C-csoport az amerikai válogatott nyerte. A csehek pedig kiütötték az elfáradó Dél-Koreát. Ennek ellenére Csehország csak a harmadik helyen zárta a csoportot és így Portugáliával találkozik a nyolcaddöntõben. Ez pedig azt jelenti, hogy megismétlõdik a tavalyi U16-os Eb-döntõ.

D-csoport

Spanyolország – Brazília 70-58
Mali – Portugália 48-56

A D-csoportban két európai sikert láthattunk. A spanyolok a harmadik negyed végére léptek el a braziloktól, míg Portugália csak a záró szakaszban darálta be Malit. Ezt a négyest Spanyolország nyerte.

A csoportok végeredménye

A nyolcaddöntõk párosítása – Június 27., hétfõ

Portugália – Csehország
Kanada – Mexikó
Olaszország – Mali
USA – Brazília
Franciaország – Japán
Kína – Lettország
Spanyolország – Dél-Korea

Hirdetés