Hirdetés
Magyarország

Lezárult a csoportkör, kialakult a rájátszás mezőnye az Amatőr bajnokságban:

:

Hirdetés

Vasárnap este lezárultak a csoportküzdelmek az Amatőr bajnokságban, kialakult a hatcsapatos rájátszás mezőnye.

Mint ismert, a 28 résztvevő gárdát földrajzi elven három csoportba (Piros, Fehér, Zöld) osztották. A csoportok első két helyezettje jutott a rájátszásba és küzdhet majd a folytatásban a bajnoki címért.

Még az utolsó játéknapra is maradtak nyitott kérdések, így kifejezetten fordulatos küzdelem végén alakult ki a rájátszás mezőnye. A Piros-csoportban a MAFC és a PINKK-PVSK U23 zárt az első két pozícióban. A Fehér-csoportban a Csata DSE és a Sportdarázs-SMAFC, míg a Zöld-csoportban az MTK-TFSE és a Nyíregyházi Kosáruli szerezte meg az első két helyet. Ezen hat gárda méri össze az erejét a rájátszásban.

A rájátszásban a végső helyezésekért körmérkőzéses rendszerben küzdenek meg a résztvevők, pályaválasztói joggal, oda-visszavágó alapon. A rájátszásba jutott csapatok az egymás között az Alapszakaszban már lejátszott mérkőzések eredményeit magukkal hozzák, és csak a hiányzó mérkőzéseket játszák le. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mindenkire még nyolc találkozó vár.

A helyezések megállapítása az előbb felsorolt hat csapat között természetesen a rájátszás eredménye alapján történik. Ez nem is lehet kérdés. A 7-28. hely között az alapszakaszban elért minden eredmény közös tabellába rendezését követően a FIBA helyezések megállapítására vonatkozó szabályai alapján állítják fel a sorrendet.

Természetesen ki kell térni a feljutás kérdésére is. Erről a versenykiírás az alábbiak szerint rendelkezik:

– A Női Amatőr NB I. 1. helyezett, nem Női NB I. A csoportos sportszervezet csapata a 2023/2024-es bajnoki évben a Női NB I. A csoportos bajnokságban indulhat.
– Női Amatőr NB I. bajnokságban szereplő Női NB I. A csoportos sportszervezetek csapatai 2023/2024-es bajnoki évben a Női NB I. A csoportos bajnokságban nem indulhatnak.
– A Női Amatőr NB I. 2-4. helyezett, nem Női NB I. A csoportos sportszervezet csapata, amennyiben előtte csak Női NB I. A csoportos sportszervezet csapat végzett, a 2023/2024-es bajnoki évben a Női NB I. A csoportos bajnokságban indulhat.

A csoportok végeredménye

Piros-csoport

Fehér-csoport

Zöld-csoport

Hirdetés