Hirdetés
Archivum

Lezárult a Jekatyerinburg olaszországi túrája:

:

Hirdetés

Pénteken este lezárult az UMMC Jekatyerinburg olaszországi edzõtábora. A Famila Schio otthonában is megnyerték a felkészülési meccsüket.

Korábban már hírt adtunk arról, hogy az Euroliga Final Four-ra és az orosz bajnoki hajrára az UMMC Jekatyerinburg Olaszországban készül. Szerdán a Fila San Martino gárdájával már megmérkõztek és akkor 70-54-es gyõzelmet arattak. A négynapos összetartás záró eseménye a Famila Schio elleni összecsapás volt.

Több szempontból is érdekes ez a párosítás. A Jekatyerinburg vezetõedzõje Miguel Mendez korábban két és fél éven át irányította az olasz gárdát. A két csapat ráadásul az Euroliga alapszakaszában egy csoportban szerepelt és nem ment igazán az oroszoknak a Schio ellen. Elõbb 14, majd 13 ponttal múlták felül riválisukat. Ezen a felkészülési találkozón sem volt másként. Mindkét csapat mély rotációval játszott és a helyszíni beszámolók alapján egyik oldalra sem alakult ki nagy különbség. Végül 74-63-as gyõzelmet aratott a Jekatyerinburg. A szerdai összecsapással ellentétben errõl a meccsrõl a statisztikai lapot nem hozták nyilvánosságra a felek.

A Jekatyerinburg vasárnap már tétmeccsen lép pályára. Megkezdik az orosz bajnoki negyeddöntõ párharcot az Iventa Kurszk alakulatával. A Famila Schio az olasz bajnoki negyeddöntõben szerdán játssza az elsõ meccset a Broni ellen.

Hirdetés