Hirdetés
Archivum

Lezárult a Junior Kiemelt Bajnokság alapszakasza:

:

Hirdetés

Szerdán lezárult a Junior Kiemelt Bajnokság alapszakasza. A téli szünethez érkezve érdemes egy rövid áttekintést tenni, hogy hol tart a sorozat és miként folytatódnak a küzdelmek.

A Nemzeti Leány Junior Kiemelt Bajnokság alapszakaszában két csoportba osztva összesen 12 gárda mérte össze az erejét. Minden résztvevõ 10-10 találkozót vívott saját hatosában. Ezt követõen alakult ki az alábbiakban látható sorrend.

A-csoport

B-csoport

A rájátszás menetét tekintve három csoport formálódik. A kiemelt csoportok 1-4. helyezettjei kerülnek a „Piros” csoportba. A csapatok az alapszakasz egymás elleni mérkõzéseinek eredményeit magukkal viszik a rájátszásba. A „Fehér” és ”Zöld” csoportokba a kiemelt csoportok 5-6. helyezettjei és a regionális csoportok gyõztesei kerülnek.

Az alapszakasz eredménysorát figyelve azt láthatjuk, hogy az A-csoportban a PEAC-KA Pécs, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia fölénye rajzolódott ki. A PEAC és a DVTK 8/2-es, a Vasas 7/3-as mutatóval zárt. A B-csoportban a Csata DSE 9/1-es mutatóval végzett az élen. Ebben a hatosban a Kecskeméti KC 7/3-as és a Széchenyi KA 6/4-es mérleggel fejezte be az alapszakaszt. Az A-csoportból negyedikként a KSC Szekszárd, a „B” jelû hatosból pedig a Soproni Darazsak Akadémia szerezte meg a Piros csoportban való folytatás lehetõségét.

Az egyéni mutatókat tekintve Kiss Angelika emelkedett ki a mezõnybõl. A DVTK Akadémia tehetségérõl egy portét éppen a napokban ajánlottunk mi is a lapunk felületein. A teljesítmény-index átlaga nyolc lejátszott meccs után kiemelkedõ 37.25-ös. A pontátlaga 23.63, míg a lepattanókat tekintve a nyolc találkozón a DVTK centere 12.5 jegyzett átlagban.

A teljesítmény-index mutató átlagát nézve még hárman lépték át a 20-as határt: Horváth Fruzsina (Csata DSE) 23.78, Szirony Dorina (Széchenyi KA) 21 és Vincze Nikolett (KSC Szekszárd) 20.8 mutatóval fejezte be az alapszakaszt. A pontátlagokat nézve pedig még hatan kerültek 15-ös mutató fölé: Szirony Dorina (Széchenyi KA) 19.9, Baczuk Virág (Szolnoki MÁV SE) 18.78, Milica Vojinovic (PEAC-KA Pécs) 16.1, Horváth Fruzsina (Csata DSE) 16, Burján Laura (Kecskeméti KC) 15.11 és Boros Júlia (Csata DSE) kereken 15-ös átlaggal zárt.

Az összes lepattanót nézve ketten lépték át a 10-es átlagot. Vég-Dudás Anna (DVTK Akadémia) 11.8, Schlégl Odett (Kecskeméti KC) pedig 10.6 mutatóval fejezte be az alapszakaszt. A gólpasszokat tekintve Boros Júlia (Csata DSE) 4.1-es átlaggal vezeti a ranglistát. A szerzett labdák terén pedig Kurtz Kamilla (Kecskeméti KC) az elsõ 4.67-es meccsenkénti átlaggal.

A tabellák és a statisztikai ranglisták az MKOSZ felületein ITT követhetõek

Hirdetés