Hirdetés
Utánpótlás

Lezárult a rájátszás a junioroknál, hat hely elkelt az országos:

:

Hirdetés

Szerdán lezárult a Nemzeti Leány Junior Bajnokság rájátszása. Hat hely elkelt az országos nyolcas döntőben.

A felsőházi rájátszás első hat helyezettje már kvalifikálta magát az országos döntőbe. Ezt a csoportot tekintve a Csata DSE veretlenül zárt. Üldözőjét a Vasas Akadémiát kétszer is legyőzte, előbb 49-46-ra, majd 71-57-re. A csoport harmadik helyéért az Atomerőmű KSC Szekszárd és a DVTK Akadémia futott versenyt. Végül a szekszárdiak értek oda a magasabb pozícióba 9/5-ös mutatóval, míg a DVTK lett a negyedik 8/6-os mérleggel.

Az ötödik helyet 7/7-es mutatóval az NKA Pécs szerezte meg. A még automatikus kvalifikációt érő hatodik helyre a BEAC -Újbuda Kosárlabda Akadémia futott be. A felsőházi rájátszás hetedikje a Soproni Darazsak Akadémia, míg a nyolcadikja a Széchenyi KA lett. Ezen két gárda oda-visszavágós kuparendszerű párharcot vív az országos döntőért a fehér és a zöld csoport első helyezettjével.

KERESZTJÁTÉK AZ ORSZÁGOS DÖNTŐBE JUTÁSÉRT
Soproni Darazsak Akadémia – Török Flóris – Törekvés SE
Széchenyi KA – Dávid Kornél KA

A fehér csoportban élen veretlenül a Dávid Kornél KA végzett az élen. A PVSK, az MTK és a Szolnok gárdáját előzték meg. Az ellenfelük az országos döntőért a Széchenyi KA lesz. A zöld csoportban első helyezett a Török Flóris – Törekvés SE lett. Mögöttük sorrendben a Vasas Akadémia/B, a Kecskeméti KC/A, és a Zsíros Akadémia Kőbánya zárt.

Felsőházi rájátszás

Fehér csoport

Zöld csoport

Hirdetés