Hirdetés
Archivum

Lezárult a Varga Ferenc Emléktorna Pécsett:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárult Pécsett a Varga Ferenc Emlétorna. A nemzetközi leány erõfelmérõ záró napjáról a szervezõk összeállítása olvasható az alábbiakban.

Fotó: PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia Facebook - www.ronasifoto.hu

Fotó: PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia Facebook – www.ronasifoto.hu

Forrás: PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia hivatalos honlap

Az U15-ös korosztályban pécsi, az U13-as korosztályban pedig somorjai gyõzelemmel ért véget a VII. PVSK Varga Ferenc Nemzetközi Emléktorna.

Az U15-ös mezõnyben a házigazda PVSK magabiztosan gyõzte le a végül negyedik helyen záró belgrádi KK Girl Basket együttesét, míg az ezüstéremrõl döntõ összecsapáson mindössze egy kosárnyi különbség döntött a Kézdivásárhelyi SE javára a horvát Slavonski Broddal szemben. Az U13-as korosztályban megérdemelten lett elsõ a Kanizsa DKK ellen is diadalmaskodó SBK Somorja, míg a hazai gárda legyõzte a jobbára egy évvel fiatalabb játékosokkal felálló gyõri együttest.

– A visszajelzések alapján mindenki elégedett volt a tornával, hiszen színvonalas mérkõzéseket, izgalmas összecsapásokat, szép megoldásokat, nagy hajtást és sportszerû küzdelmet láthatott a közönség, tehát mindazt, amitõl szép játék a kosárlabda. Úgy gondolom, hogy a háromnapos, öt ország kosárlabda-kultúráját is érzékeltetõ rendezvénysorozattal nemcsak Varga Ferenc emlékét ápoltuk méltó módon, de egyúttal a PVSK centenáriumi évének is egyik kiemelkedõ rendezvényét bonyolítottuk le, valóban minden résztvevõ megelégedésére. Ezúton is szeretném megköszönni valamennyi munkatársamnak, aki részt vett a torna szervezésében és megvalósításában, hogy munkájukkal hozzájárultak a sikeres rendezvényünkhöz. Büszke vagyok arra, hogy vendégeink kivétel nélkül azzal búcsúztak, hogy legközelebb is szívesen tesznek eleget meghívásunknak, ez, talán, mindent elmond a centenáriumi emléktornánk sikerérõl – foglalta össze Tiszay László, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetõje, a torna fõszervezõje.

VII. Varga Ferenc Emléktorna, 3. játéknap, eredmények:

U15:

Kézdivásárhelyi SE – Slavonski Brod 60-58
PVSK NKA – Girl Basket 92-43

U13:

SBK Somorja – Kanizsa DKK – 95-36
Széchenyi KA Gyõr – PVSK NKA 47-79

VII. Varga Ferenc Emléktorna, végeredmény:

U15:

1. PVSK NKA

2. Kézdivásárhely SE

3. Slavonski Brod

4. KK Girl Basket Belgrád

Különdíjak:

Legtöbb pont: Nina Novák (Slavonski Brod)
Legtöbb lepattanó: Rea Sudár (Slavonski Brod)
Legjobb védõ: Kozman Kriszta (Kézdivásárhelyi SE)
 

U13:

1. SBK Somorja

2. Kanizsa DKK

3. PVSK NKA

4. Széchenyi KA Gyõr

Különdíjak:

Legtöbb pontot dobó: Bercsi Luca (Kanizsa)
Legtöbb lepattanó : Duhajová Veronika (Somorja)
Legjobb védõ játékos: Tóth Petra (Gyõr) 

Forrás: PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia hivatalos honlap

Hirdetés