Hirdetés
Archivum

Lezárult az alapszakasz Ausztráliában:

:

Hirdetés

December utolsó hétvégéjén lezárult az ausztrál profi liga, a WNBL alapszakasza. Szerdán már kezdõdik a rájátszás, mely során a négy legjobb küzdhet a bajnoki címért.

Az alapszakasz végeredménye

Ahogy fenti táblázat is mutatja, a WNBL alapszakaszát a Perth Lynx nyerte összességében nagy fölénnyel. Ausztráliában minden a 14 meccses gyõzelmi sorozatukról szólt, mellyel már két héttel ezelõtt bebiztosították az alapszakasz gyõzelmet. Még az is belefért, hogy az utolsó két meccsüket elveszítették. A sikereik alapját két amerikai légiós, Sami Whitcomb és Courtney Williams remek egyéni teljesítménye adja. Mind a ketten ott vannak az öt legjobb játékos között a szerzett pontok és a szerzett labdák számában is.

A második helyre futott be a címvédõ Sydney Uni Flames, akik nagy hajrával az utolsó két meccsüket megnyerve elõzték meg a Townsville Fire gárdáját. Ez elõdöntõs pályaelõnyt ért számukra. A Sydney keretében szintén két amerikai légiós remekel Asia Taylor és Jennifer Hamson személyében. Ugyanakkor ez egy kifejezetten rutinos csapat, ahol ott van Belinda Snell és Katie-Rae Ebzery hazai húzójátékosként.

Az alapszakasz harmadik helyezettje a Townsville Fire. A keretüknek Suzy Batkovic mellett az elmúlt évadot Sopronban töltõ Cayla George a sztárja. Kiváló számai vannak, 13.6 ponttal és 9.6 lepattanóval közel dupla-duplát átlagol George. Nagy csalódásként élték meg, hogy lemaradtak a második helyrõl és így a címvédõ ellen pályahátrányból elõdöntõzhetnek. Azt azonban figyelembe kell venni, hogy az egész szezonjukat ez a kettõség jellemezte. Kiváló teljesítmények után rendszerint jött egy-egy gyenge meccs. Az utolsó fordulóban két mérkõzésük is volt. Hiába verték a Perth Lynx-t, ha azt megelõzõen a Sydney-tõl kikaptak.

A rájátszás negyedik tagja a Melbourne Boomers lesz. Velük kapcsolatban mindenhol Liz Cambage teljesítményérõl olvashatunk, aki egészen brutális 23.7 pont, 10.4 lepattanó átlaggal zárta a csoportkört. Itt is találunk magyar érdekeltséget Louella Tomlinson személyében. Tomlinson-t sérülés is hátráltatta a szezonban. Végül 4.8 pont, 3.8 lepattanó átlaggal fejezte be az alapszakaszt.

Az idei évadban új lebonyolítás debütál Ausztráliában. Az alapszakasz elsõ körében az elsõ negyedikkel, míg a második a harmadikkal vív elõdöntõ párharcot. Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharcok 1-2-es rendszerben zajlanak. Az elsõ meccseket rendezik az alacsonyabban rangsorolt csapatok. A második és szükség esetén a harmadik találkozókra kerül sor a magasabban rangsorolt együttesek otthonában.

Hirdetés