Hirdetés
Archivum

Lezárult az alapszakasz Ausztráliában:

:

Hirdetés

A hétvégén lezárult az ausztrál liga, a WNBL 2018/2019-es alapszakasza. Péntektõl már a döntõbe jutás a tét.

Fotó: WNBL - wnbl.com.au

Fotó: WNBL – wnbl.com.au

Ahogy arról beszámoltunk, az utolsó hétvége elõtt a rájátszást alkotó négy csapatot ismertük. Sõt az is biztos volt, hogy az alapszakaszt a University of Canberra Capitals nyerte, míg a második a Melbourne Boomers lett. A másik két továbbjutóként pedig a Perth Lynx és az Adelaide Lightning érkezett az alapszakasz fináléhoz. A harmadik és a negyedik hely sorsa a záró fordulóban óriási csatában dõlt el ezen két alakulat bajnoki csúcsrangadóján.

Az Adalaide hosszabbítás után 82-81-re múlta felül a Perth gárdáját, amivel megszerezte a harmadik pozíciót. A rendes játékidõ vége elõtt 2 másodperccel az Adalaide szempontjából Kayla Alexander mentette hosszabbításra a meccset. A ráadásban pedig Aimie Clydesdale szerezte a döntõ találatot. Az Adalaide a sikerével tehát a harmadik lett, így a Melbourne alakulatával mérkõznek az elõdöntõben. A negyedik helyen záró Perth-re pedig az alapszakaszgyõztes Canberra vár.

Az alapszakaszt elsõ helyen záró University of Canberra Capitals a záró fordulóban kétszeri hosszabbítás után gyõzte le a Bendigo Spirit gárdáját. A 101-97-es sikerük alkalmával Marianna Tolo (27 pont, 10 lepattanó) és Kelsey Griffin (24 pont, 20 lepattanó) is dupla-duplát ért el. A Melbourne pedig a Jayco Rangers-t múlta felül 89-78-ra. Errõl a meccsrõl Madeleine Garrick 28 és Lindsay Allen 21 pontját kell kiemelni.

Az elõdöntõ párharcok az egyik fél második gyõzelméig tartanak. Az elsõ és szükség esetén a sorsdöntõ harmadik meccset rendezi a magasabban rangsorolt gárda.

Emlékeztetõül az elõdöntõ párosítások:
University of Canberra Capitals (1.) – Perth Lynx (4.)
Deakin Melbourne Boomers (3.) – Adelaide Lightning (3.)

Az alapszakasz végeredménye

Hirdetés