Hirdetés
Nagyvilág

Lezárult az alapszakasz az ausztrál ligában:

:

Hirdetés

A hétvégén lezárult az alapszakasz az ausztrál profi ligában, a WNBL-ben. A válogatott szünet után már az elődöntőkkel folytatódnak a küzdelmek. Részletes áttekintésünk az ausztrál élbolyról.

A nyolccsapatos WNBL alapszakaszában három kört játszanak a csapatok, így minden gárda 21 találkozót vív. A megszokott rendnek megfelelően az elődöntőben az első négy helyezett folytatja. Idén a Jayco Southside Flyers, a címvédő Canberra Capitals, a Melbourne Boomers és az Adelaide Lightning küzdhet meg a bajnoki címért a február 16-án kezdődő rájátszásban.

A rájátszásban az első a negyedikkel, a második a harmadikkal vívja az elődöntőt. Ezen párharcok győztesei mérkőznek a fináléban. Minden párharc az egyik fél második sikeréig tart és szükség esetén a sordöntő harmadik találkozót a magasabban jegyzett alakulat rendezi.

Az alapszakaszt a Jayco Southside Flyers nyerte 17 győzelemmel és mindössze 4 vereséggel. Igaz, a négy vereségből kettőt a közvetlen üldözőjüktől a Canberra Capitals alakulatától szenvedtek el. Rebecca Cole, Mercedes Russell, Leilani Mitchell és Sara Blicavs köré épül a keretük. Meg kell küzdeniük a válogatott csapatkapitánya, Jenna O’Hea kiesésével. A magyar szurkolóknak pedig talán a legérdekesebb, hogy itt szerepel a hazánkban is hosszabb időt eltöltő Louella Tomlinson.

A második helyen a Canberra és a Melbourne azonos mutatóval, 15 győzelemmel és 6 vereséggel zárt. Az utolsó napig zajlott a versenyfutás. Az egymás elleni összevetés a Canberrának kedvezett. Amíg azonban a Melbourne az utolsó játéknapon a Perth gárdájával mérkőzött és magabiztosan nyert 104-75-re, addig a Canberra az Adelaide alakulatával vívott rangadót és egy végletekig kiélezett csatában verték őket 73-71-re. Ennek a kétpontos sikernek köszönhetően maradt meg a második helyük és a pályaelőnyük az elődöntőben.

A Canberra csapatát erősíti a kanadaiak világklasszisa Kia Nurse, visszatért sérülése után a szezon utolsó heteire Kelsey Griffin, akit szintén nem kell bemutatni olvasóinknak. A csapatot a francia válogatott irányítója Olivia Epoupa dirigálja a pályán, de Marianna Tolo-t is feltétlenül meg kell említeni. A Melbourne keretéből a korábbi soproni center Cayla George emelkedik ki. Mellette Lindsay Allen, Ezi Magbegor és Madeleine Garrick klasszisára is építhetnek.

Zárásul kicsit leszakadva futott be a negyedik helyre az Adelaide. Ők ugyan egyszer bravúrral verték az alapszakasz-győztest, de a Canberrától és a Melbourne-től kétszer-kétszer kikaptak. Sok sérülés hátráltatta az útjukat. Még Crystal Langhorne is a soraikban volt a szezon elején, de térdsérülést szenvedett. Elveszítették a válogatottban is számításba vett Nicole Seekamp-et múlt héten. Brianna Turner, Lauren Nicholson és Stephanie Talbot hármasára maradt a feladat, hogy a rájátszásban minél tovább vigye őket.

Az elődöntők párosításai:
Southside Flyers – Adelaide Lightning
UC Capitals – Melbourne Boomers

Az alapszakasz végeredménye

Hirdetés