Hirdetés
Archivum

Lezárult az alapszakasz az Egyetemi Bajnokságban:

:

Hirdetés

Az elmúlt két hét folyamán az alapszakasz utolsó fordulóját rendezték a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Részletes összefoglaló.

Írta: Botár László

Befejezõdött az alapszakasz a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A végére a keleti csoportban egy felsõ, nyugaton pedig alsóházi rangadó maradt. A Debrecen a fõvárosban az alapszakasz záró fordulójában vette el a Közgáz veretlenségét, a BME-MAFC pedig két szoros meccset játszott Baranyában, az egyiken 1, a másikon pedig 2 ponttal maradt alul.

Keleti csoport:

Közgáz – Debreceni Egyetem 61-64 (19-16, 14-13, 15-10, 13-25)
Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nõi keleti csoport, Kinizsi u. 20 nézõ. V.: Matics, Kruk.

Közgáz: SZALAY 6, FARKAS 13, Doktor 4, Szammer 4, Csikász 8. Csere: Kapornai 4, Katona 6, Baliga 4, LANTOS 12/6. Edzõ: Németh Kata.
Debrecen: MEZEI 7/3, GÁL 11, Kernács, Jávor 5/3, FOLTIN 27. Csere: Szabó R. 5/3, Új, Száva 9. Edzõ: Kovács Imre, Jávor Barna.

Az elsõ percekben váltott vezetéssel haladtak a felek, majd a negyed közepén Szabó Réka triplájával 4 ponttal elléptek a vendégek. A szakasz hajrájában Farkas Fanni kosaraival fordított a Közgáz. A folytatásban küzdelmes játék mellett egységes csapatjátékkal fokozatosan lépett el távolról igen gyengén dobó ellenfelétõl a zónát alkalmazó Közgáz.

A befejezõ szakaszban a vendégek elkezdték “tömni” labdákkal centerüket, a meccset végül szinte “emberfeletti” 27-27 pontos és lepattanós dupla-duplával záró Foltin Blankát, aki képtelen volt hibázni. A 32. és a 39. perc között vezetésével egy 15-2-t bemutatva fordított a Debrecen. A hazaiak emberfogásra álltak át és Lantos Adrienn bravúros kosaraival még egyenlítettek, de a végjátékban a vendégek játszottak pontosabban, így az alapszakasz záró fordulójában elvették a Közgáz veretlenségét.

Németh Kata: – Ellenfelünk jobban akarta a gyõzelmet, gratulálok a Debrecennek, sajnálom, hogy nem sikerült megõrizni a veretlenségünket.
Kovács Imre: – Az elsõ három negyedben nagyon gyengén dobtunk és a védekezésünkben is akadtak lyukak. A negyedik negyedben sikerült megtalálni azokat a helyzeteket, amelyekbõl eredményesek lehettünk, így sikerült fordítani. Köszönjük a Közgáznak a mérkõzést, gratulálok ellenfelünknel és természetesen saját csapatomnak is.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_540

Nyíregyházi Egyetem – Miskolci Egyetem 44-89 (10-20, 7-24, 14-23, 13-22)
Nyíregyháza, Egyetemi csarnok, 60 nézõ. V.: Molnár P., Káré.

Nyíregyházi ESE: Vatamány, LIZÁK. 13/3, FEKETE D. 24, Szabó Zs.
2, Tóth Sz. Csere: Beck M., Moldován E. 1, Molnár A. 2, Bakó L.2, Tóth B., Székely A., Bánházi L.Edzõ: Hegedûs Ferenc
Miskolc: Eperjesi N. 4, VASAS 21, KOVÁCS L. 20/3, Papp Sz. 4, SIKORA E. 32/3. Csere: KOSTYÓ. 8/6. Edzõ: Lõrincz István

A Nyíregyháza utolsó mérõzésén játékosai bátran, felszabadultan játszottak a lényegesen nagyobb tudású miskolci csapat ellen. A mezõnyben ügyesen játszó hazaiak részérõl jó néhány alkalommal is a befejezésbe csúszott hiba. A miskolc végig fölényben játszva magabiztos gyõzelmet aratott, Lõrinc István tanítványai megérdemelték a sikert.

Hegedûs Ferenc: Szuper jó játékkal közel 50 pontot dobtunk. Végre megcsinálták azt, amit gyakorlunk csak a probléma az volt, hogy sok ziccert kihagytuk. Gratulálok a lányoknak, az alapszakaszt lejátszottuk és voltak olyan mérkõzésekahol már 50 pont fölé kerültünk, ami nagyon jó volt.
Lõrinc István: – Sérülések miatt csak hét játékossal tudtunk eljönni, mindenki játéklehetõséghez jutott akik eddig sokkal kevesebbet szerepeltek a pályán, õk most a szokottnál jóval több idõt töltöttek a pályán. A Nyíregyháza sokat fejlõdött a miskolci meccshez képest. Gratulálok nekik.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_539

Nyugati csoport:

PTE-PEAC – BME-MAFC 56-55 (13-16, 25-8, 9-19, 9-12)
Pécs, Egyetemi Csarnok 30 nézõ. V: Dr. Danka P., Földvári T.

PTE-PEAC: Balázs 2,, Krikler 4, PROPSZT 23/9, Scherer 4, BÁTAI11 . Csere: Hartmann 4, Rick 8, Asztalos, Edzõ: Gyenge Gábor
BME-MAFC: Rózsa 4, Éder, Kékesi 22, Szabó 5/3, Rózsavölgyi 18/6. Csere: Reizmüller 2,Bíró 2, Horváth ,Erdei 2, Edzõ: Gorácz Árpád

Kûzdelmes mérkõzésen bár csak egyetlen negyedet, – a másodikat nyert – meg a pécsi csapat, a két dupla-duplát elérõ játékosa, Propszt Amanda (23 pont, 10 lepattanó) és Bátai Eszter (11 pont, 15 lepattanó) vezérletével izgalmas végjátékban legyõzte az igen jó második félidõt produkáló, Kékesi Dóra és Rózsavölgyi Szabina vezette mûegyetemi csapatot. Hullámzó teljesítmények mindkét csapattól a végén a jobban koncentráló nyert!

Gyenge Gábor:– Gratulálok a csapatomnak a gyõzelemhez, de a meccs végi izgalmak nem tettek jót az egészségemnek.
Gorácz Árpád: – Büszke vagyok a csapatomra a kûzdeni tudásukért, ez majdnem meghozta az elsõ gyõzelmünket.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_529

PTE-EMES Petõfi SE – BME MAFC 57-55 (13-12, 12-21, 14-16, 16-6)
Kozármisleny, Sportcsarnok, 25 nézõ. V: Fleischmann, Dr. Danka.

PTE-EMES Petõfi SE: SZABÓ L. 18/6, Herendi 9/3, Petró 3, GYURICZA 18/6, Domokos 6. Csere: Horváth Zs. 3. Edzõ: Sipos Ádám.

BME-MAFC: Rózsavölgyi 7, KÉKESI 10, HORVÁTH A. 11, Szabó V. 10/3 , Rózsa A. Csere: Benkõ G. 6, Strbik 9, Szölõssi 2. Edzõ: Gorácz Árpád.

A kiegyenlített elsõ etap után a másodikban egyértelmûen a vendégek akarata érvényesült, a szétesõen védekezõ hazaiak idõnként csak nézték, hogy a lepattanókat uraló fõvárosiak Kékesi Dóra és Horváth Anna vezérletével ellépnek. A kiegyenlített harmadik etap után a negyedikben védekezésben jóval harcosabb, keményebb lett a hazai együttes játéka, Szabó Laura vezérletével felzárkózott a Petõfi SE. Az utolsó perc Gyuricza Kittié volt, aki egy triplával és egy közelivel megfordította a mérkõzést, így izgalmas véjátékban hazai csapat kerekedett felül.

Sipos Ádám: – Gratulálok a lányoknak, a második negyedben bekövetkezett hullámvölgybõl ki tudtunk jönni. Egy játékos olyat produkált, amit nem szokott, bátorságával nyertük meg a mérkõzést. Remélem húsvéti ünnepek alatt kipihenik magukat. Gratulálok a BME-MAFC csapatának nagyon jól játszottak.

Gorácz Árpád: – A záró negyedben nem felénk gurult a labda.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_520

Hirdetés