Hirdetés
Archivum

Lezárult az alapszakasz az EWBL-ben:

:

Hirdetés

A hétvégén a svédországi Lulea városában rendezett tornával lezárult az EWBL 2018/2019-es alapszakasza. Két csoportban összesen 16 gárda mérte össze az erejét. Kialakult a negyeddöntõk párosítása.

Az EWBL alapsazakaszában két nyolcas csoportban zajlottak a küzdelmek az elmúlt hónapokban. Itthon az „A” jelû nyolcas küzdelmeit követtük, hiszen itt szerepelt a sorozat egyetlen magyar résztvevõje a PINKK Pécsi 424. Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk az évad során, a PINKK nem tudott meccset nyerni. Igaz, egyszer hosszabbításban maradt alul 68-60-ra a Kassával szemben, kétszer pedig az aktuális ellenfél az utolsó másodpercekben szerezte a gyõztes találatot. Az Ostravától ilyen körülmények között 74-73-ra, míg a Grodnótól 80-78-ra kapott ki a magyar csapat.

A csoportokból az elsõ négy helyezett jutott a rájátszásba. A PINKK nyolcasát tekintve a két Európa Kupa résztvevõ alakulat, a veretlen Tsmoki-Minszk és az A3 Basket kiemelkedett. Az elsõ két helyen ezen csapatok végeztek. Mögöttük a másik két továbbjutó pozíciót az orosz Rostov és a fehérorosz Olimpia Grodno szerezte meg.

A B-csoportban az Euroligából ismert TTT Riga dominált. Mind a hét meccsüket magabiztosan nyerték. A fölényüket a +219-es pontkülönbség kiválóan mutatja. Mögöttük a svéd Lulea Basket, a cseh Basket Zabiny Brno és a szlovák Piestanske Cajky vívta ki a továbbjutást. A két nyolcas elsõ négy helyezettje kuparendszerû párharcban játszik keresztbe a Final Four-ba kerülésért. A negyeddöntõket január végén és februárban rendezik a tervezett menetrend szerint. A csapatok idõpont egyeztetésére hamarosan sor kerül.

A negyeddöntõk párosításai:

#1 TTT Rīga – Olimpia Grodno #4
#2 Lulea Basket – Rostov Don SFEDU #3
#3 ®abiny Brno – A3 Basket #2
#4 Pie¹tanske Èajky – Tsmoki Minsk #1

A csoportok végeredménye

Hirdetés