Hirdetés
Archivum

Lezárult az alapszakasz Franciaországban:

:

Hirdetés

Szombaton este rendezték a francia alapszakasz utolsó fordulóját. Az már korábban eldõlt, hogy a tabella elsõ három helyén Bourges, Charleville Mézières, Villeneuve d’Ascq sorrendben végeznek a csapatok. A sûrû középmezõnyben viszont nagy izgalmak alakultak ki, a játéknap nyertese a Basket Landes lett.

Kezdjük összefoglalónkat az élcsapatokkal, hiszen a játéknap programjában szerepelt egy Bourges – Charleville-Mézières csúcsrangadó. Jövõ héten ez a két csapat vívja a kupa fináléját. Bár ennek a bajnoki meccsnek tétje nem volt, de óriási csata alakult ki, melynek végén 77-76-os gyõzelmet aratott a Charleville-Mézières. A végjátékban nem volt vissza négy másodperc, amikor 74-74 után Valeriya Berezhynska triplát értékesített. Ezt követõen a Bourges már nem tudott egyenlíteni.

A Basket Landes 68-56-os gyõzelmet aratott a Lattes Montpellier otthonában. A negyedik negyedben 52-51 után egy 12-0-s szériával hagyták állva riválisukat. A 16 pontos Celine Dumerc lett a legeredményesebbjük. Sokat ért a siker, hiszen ezzel befutottak a negyedik helyre. A Lyon a 18 pontos Haley Peters vezetésével végig kézben tartva az irányítást 65-55-re múlta felül a Villeneuve d’Ascq gárdáját. A Tarbes pedig a papírformának megfelelõen Michele Plouffe (27 pont, 10 lepattanó) klasszis játékával kiütötte a Roche Vendée-t.

Az elõzõekben kiemelt eredményeknek köszönhetõen hármas holtverseny alakult ki a 4-6. helyen a Landes, a Lyon és a Tarbes között. A három 13/9-es mutatóval rendelkezõ együttes esetében mini-tabella döntött, melybõl a Landes jött ki gyõztesen. A negyedik hely az egyik fél második gyõzelméig tartó negyeddöntõben pályaelõnyt ér. Itt a Landes ellenfele a Lyon lesz.

Ahogy korábban kiemeltük, jövõ hétvégén rendezik a Francia Kupa döntõjét. Ezt követõen a rájátszás április 25-én veszi kezdetét.


Eredmények

Hainaut Basket – Nantes Rezé 73-84
Nice – Mondeville 43-66
Roche Vendée – Tarbes 48-77
Lyon – Villeneuve d’Ascq 65-55
Bourges – Charleville-Mézières 76-77
Lattes Montpellier – Basket Landes 56-68

A negyeddöntõk párosítása
Bourges (1) – Nantes Rezé (8)
Charleville-Mézières (2) – Lattes Montpellier (7)
Villeneuve d’Ascq (3) – Tarbes (6)
Basket Landes (4) – Lyon (5)

Az alapszakasz végeredménye

Hirdetés