Hirdetés
Magyarország

Lezárult a bajnoki alapszakasz, kialakult a negyeddöntők párosítása:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Szombaton rendezték a bajnokság 22. fordulóját. Lezárult az alapszakasz, kialakult a negyeddöntők párosítása. A rájátszás kedden veszi kezdetét. A tervezett menetrend ITT olvasható.

Az alapszakasz első helyét már korábban bebiztosító Sopron Basket Határ Bernadett mellett Jelena Brooks, Olivia Epoupa és Dragana Stankovic nélkül Pécsett vendégszerepelt. Az NKA Universitas PEAC Kiss Virág vállsérülésétől hátráltatva a 20 pontos Sierra Calhoun extrájával és nagy hajrával 66-61-es győzelmet aratott, amivel bebiztosította 4. helyét.

A második helyre a SERCO UNI-Győr futott be, mely Aaryn Ellenberg 18 és Dombai Réka 15 pontjával 83-75-re nyert az Atomerőmű KSC Szekszárd otthonában. A szekszárdiak a PEAC győzelme miatt nem tudtak volna elmozdulni az 5. helyről győzelmük esetén sem.

A Győr szekszárdi sikere azt jelenti, hogy a DVTK HUN-Therm maradt a harmadik. Mindent megtett a DVTK, hiszen Milica Jovanovic és Arella Guirantes vezetésével ponterős játékkal 76-45-re kiütötte a Ludovika Csatát, de az előrelépést tekintve nem saját kezében volt a sorsa. A Csata a vereségével a 9. helyre csúszott vissza és így lemaradt a rájátszásról.

Az E.ON ELTE-BEAC Morgan Green, Ana Vojtulek és Angyal Barbara remeklésével 94-65-re verte a VBW CEKK Ceglédet. A BEAC ezzel a 10. sikerét jegyezte és a 6. helyen zárt. A 7. helyre a TFSE-MTK futott be, mely 95-43-ra legyőzte a PINKK Pécsi 424 alakulatát. A TFSE legeredményesebbjeinek Lauren Manis és Hegedűs Janka bizonyultak. A 8. helyezett pedig végül a Vasas Akadémia lett, mely Schaquilla Nunn, Katrina Pardee és Papp Dia vezetésével ha a vártnál nehezebben is, de érvényesítette a fölényét a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós ellen.

A negyeddöntők párosításai

Sopron Basket (1.) – Vasas Akadémia (8.)
SERCO UNI-Győr (2.) – TFSE-MTK (7.)
DVTK HUN-Therm (3.) – E.ON ELTE BEAC (6.)
NKA Universitas PEAC (4.) – Atomerőmű KSC Szekszárd (5.)

Az alsóházi rájátszásban a Ludovika-Csata, a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós, a VBW CEKK Cegléd és a PINKK Pécsi 424 küzdhet meg.

A 22. forduló eredményei

Atomerőmű KSC Szekszárd – SERCO UNI Győr 75-83
Ludovika Csata – DVTK-Hun-Therm 45-76
TFSE-MTK – PINKK Pécsi 424 95-43
E.ON ELTE BEAC – VBW CEKK Cegléd 94-65
NKA Universitas PEAC – Sopron Basket 66-61
Vasas Akadémia – BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós 60-53

Az alapszakasz végeredménye

Hirdetés