Hirdetés
Archivum

Lezárult az Universiade válogatott 2018-as nyári összetartása:

:

Hirdetés

Pénteken délelõtt lezárult az Universiade válogatott 2018-as nyári összetartása.

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, az Universiade válogatott 13 fõs kerettel múlt héten pénteken munkába állt. Világverseny idén nem szerepel a programban, ennek ellenére ez egy nagyon fontos idõszak a csapat életében. Horváth József és Sterbenz Tamás ugyanis összeállított egy bõ keretet olyan játékosokból, akik jövõ nyáron számításba jöhetnek a nápolyi Universiadén való szereplést tekintve. Gyakorlatilag arra kínált lehetõséget ez az egy hét, hogy a szakvezetõk felmérjék kik lehetnek bevethetõek nemzetközi szinten egy ilyen rangos eseményen.

Tahin Péter a válogatott technikai vezetõje lapunknak elmondta: célként tûzték ki, hogy az edzésmunka mellett jó hangulat uralkodjon a csapatnál. Kapjanak élményeket, új impulzusokat a játékosok. Ennek részeként a hétfõi edzések után ellátogatott a válogatott a Gyulai Memorial nemzetközi atlétikai versenyre, ahol óriási élményt jelentett testközelbõl látni a sztárokat. Az alábbi kép is itt készült, melyen Baji Balázzsal láthatjuk a válogatott tagjait. A keddi edzést követõen pedig közös bográcsozást szerveztek.

A magyar válogatott két felkészülési meccset is vívott az összetartás során. A coimbra-i Európai Egyetemi Játékokra készülõ TFSE együttesével mérkõztek a lányok. Az egyetemi bajnok TFSE csapatát éppen a napokban mutattuk be, hiszen kevesebb, mint két hét és kezdõdik Portugáliában a legnagyobb európai egyetemi multisport esemény. Ezen intézményi csapatok versenyeznek és 2016 után ismét a TFSE  képviseli a hazánkat.

„A lányok tisztességesen, becsülettel dolgoztak. Elvégeztek minden munkát, amit kijelöltünk számukra. Köszönjük a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, hogy verseny nélkül is biztosították számunkra az edzõtábor lehetõséget! Az edzõmérkõzéseken konkrét taktikai elemeket kevésbé gyakoroltunk, arra helyeztük a hangsúlyt, hogy felmérjük a játékosokat. Remélem, hogy a TFSE-s lányok felkészülését is tudtuk segíteni az Egyetemi Játékokra. Sok sikert kívánunk nekik Portugáliában.” – értékelte az edzõtábort Horváth József szövetségi kapitány.

Hirdetés