Hirdetés
Archivum

Lezárult az Universiade válogatott májusi összetartása:

:

Hirdetés

Pénteken lezárult az Universiade válogatott májusi összetartása. Az MKOSZ székesfehérvári edzõközpontjában a szakmai stáb 15 fõs kerettel dolgozott az elmúlt egy hétben.

Egyhetes összetartáson vett részt a július 3. és 14. között Nápolyban megrendezésre kerülõ Universiadéra készülõ magyar válogatott. A szakmai stáb 19 fõs bõ keretet hirdetett, akik közül az elsõ edzõtáborban 15-en vehettek részt. Pénteken megtörtént az elsõ keretszûkítés. Kocsis Fanni, Raus Vivien és Vörösházi Jázmin eddigi edzésmunkáját köszönte meg a szakvezetés. Az elmúlt egy hétben a csapattal dolgozók közül, így Aho Nina, Bach Boglárka, Bakó Patrícia, Benke Sára, Doktor Anna, Kovács Vanessza, Kováts Gabriella, Kuttor Enikõ, Szücs Lilla, Szücs Réka, Tóth Tímea és Varga Barbara folytathatja június közepétõl Sopronban.

A lapunknak Tahin Péter technikai vezetõ elmondta: az elõbbiekben felsorolt 12 játékos mellé csatlakozik a soproni edzõtáborban Kaposi Pálma, illetve addig már eldõl, hogy a felnõtt válogatott bõ keretében is lehetõséget kapó Török Ágnes és Lelik Réka melyik nemzeti csapattal folytatja. Jelenleg még az Egyesült Államokban tanulmányi kötelezettségeinek tesz eleget és végez közben edzésmunkát Nagy Dorottya. A University of Tampa Athletics hallgatója a nápolyi kiutazás elõtt tud csatlakozni a társaihoz.

A játékosok a soproni összetartásig egyéni edzésterv szerint készülnek, melyet vasárnapig kapnak meg. Ez jórészt erõnléti feladatokat fog tartalmazni. A csapat ugyanis még a csütörtök délutáni edzésen Lukasz Trzaskoma irányításával fizikális felmérésen vett részt és ennek a tapasztalatait is értékeli a stáb. Dr. Sterbenz Tamás a Testnevelési Egyetem rektorhelyettese felajánlotta a budapesti vagy Budapesten tartózkodó csapattagoknak, hogy az elõttünk álló egy hónapban is használhatják az intézmény infrastruktúráját, amennyiben ezt az edzésmunkájuk megköveteli.

Ami a további programot illeti, a csapat tehát június 17-én találkozik Sopronban, ahol június 22-ig tartózkodik. A folytatásban visszatér Budapestre a küldöttség, majd innen útra kel a romániai Targovistére, ahol a házigazdával két felkészülési meccset vív. Az Universiadét megelõzõ sportolói eskütételre június 27-én kerül sor. Ezt követõen pedig után útra kel a válogatott Nápolyba, ahol már a torna helyszínén várnak rá felkészülési meccsek.

Csütörtökön az Universiade válogatott stábjából Magyar Bianka edzõ és Tahin Péter technikai vezetõ a szintén Székesfehérváron edzõtáborozó 3×3-as válogatott szakmai stábjával együtt véradáson vett részt. Ekkor az irányított véradásra a súlyos betegséggel küzdõ Gereben Lívia számára került sor.

Hirdetés