Hirdetés
Archivum

Lezárultak a Divíziós I-es konferenciák küzdelmei az Egyesült Államokban:

:

Hirdetés

Vasárnapról hétfõre virradóra az Egyesült Államokban az egyetemi nõi kosárlabdázást tekintve lezárult az évad egy fontos szakasza. Az utolsó még zajló rájátszás küzdelmek is a végjátékukhoz érkeztek, megvannak a Divíziós I-es konferenciák bajnokai.

A magyar érdekeltségû mérkõzésekrõl már korábban beszámoltunk. Az alábbi táblázatban pedig láthatóak a Divízió I-es Konferenciák bajnokai. A legtöbb pályán érvényesült a papírforma, de akadtak olyan Konferenciák, ahol alacsonyabban rangsorolt csapatok hódították el a trófeát.

Ide tartozik az Atlantic 10 Konferencia, ahol az 5. helyen rangsorolt George Washington ért fel a csúcsra. Négy éven belül harmadszor lettek bajnokok. A Big West Konferenciában is az 5. helyen rangsorolt együttes, a CSUN szerezte meg a bajnoki címet.

A Colonial Athletic Konferenciában az ELON úgy védte meg a címét, hogy a rájátszást 3. helyen rangsorolva várta. Ebben a Konferenciában 1992 óta nem volt példa arra, hogy a 3. helyen rangsorolt csapat érjen fel a csúcsra. A Conference USA küzdelmeit Tóth Tímeáék szereplése miatt kiemelten követtük. Itt végül a Western Kentucky a döntõben le tudta gyõzni az alapszakaszt megnyerõ UAB gárdáját és négy éven belül harmadszor lett bajnok.

A Southland Konferencia döntõjében a 4. helyen rangsorolt Nicholls State legyõzte a 2. kiemeléssel bíró SFA alakulatát és fennállása során elõször ért fel a csúcsra a konferenciájában. A Southwestern Konferenciában a 3. helyen rangsorolt Grambling State lett a végsõ gyõztes, miután a döntõben az elsõ helyen kiemelt Southern-t verték. A Western Athletic Konferenciában a Seattle University írt történelmet, mivel elõször tudták megnyerni a Konferenciájukat.

A Divizió I-es Konferenciák bajnokai automatikusan ott vannak az országos bajnokság fõtábláján, melynek mezõnyét és sorsolását hétfõrõl keddre virradóra ismerhetjük meg.

Konferencia Bajnok
America East Maine
American Athletic Connecticut
Atlantic Coast Louisville
Atlantic Sun FGCU
Atlantic 10 George Washington
Big East DePaul
Big Sky Northern Colorado
Big South Liberty
Big Ten Ohio State
Big 12 Baylor
Big West CSUN
Colonial Athletic Elon
Conference USA Western Kentucky
Horizon League Green Bay
Ivy League Princeton
Metro Atlantic Athletic (MAAC) Quinnipiac
Mid-American (MAC) Central Michigan
Mid-Eastern (MEAC) North Carolina A&T
Missouri Valley Drake
Mountain West Boise State
Northeast Saint Francis U
Ohio Valley Belmont
Pac-12 Oregon
Patriot American
SEC South Carolina
Southern Mercer
Southland Nicholls State
Southwestern Grambling
Summit South Dakota State
Sun Belt Little Rock
West Coast Gonzaga
WAC Seattle U
Hirdetés