Hirdetés
Archivum

Lezuárult a török alapszakasz:

:

Hirdetés

Az európai topligák közül utolsóként a török élvonal alapszakasza is lezárult. A legfontosabb, hogy Krivacevic Tijanáék megõrizték a negyedik helyüket.

Az már korábban eldõlt, hogy az elsõ három helyen Cukurova, Fenerbahce, Hatay sorrend lesz az alapszakasz végén. A záró forduló az élcsapatok között hozott egy csúcsrangadót. Tét a Fener és a Cukurova között a presztízsen kívül nem volt. Ennek ellenére remek meccset követhettünk, melyet a második negyed közepétõl kézben tartott a Fener. Végül Kelsey Plum 21 és Bria Hartley 15 pontjával 85-71-es sikert arattak. A Cukurova együttesében Alina Iagupova kimaradó volt. Astou Ndour 22, Chelsea Gray 18 egységig jutott.

Magyar szemmel Krivacevic Tijana és a Botas szereplését figyelhettük, akik a három nagy mögött a negyedik helyért küzdöttek. Ehhez meg kellett verniük a Bodrum alakulatát és ezt meg is tették. Riválisukat végig vezetve 99-43-ra ütötték ki. A 32-8-as második negyed mindent eldöntött. Krivacevic Tijana 15 perc alatt 5 ponttal, 4 lepattanóval zárt.

Az ötödik a Mersin lett, akik az Istanbul Universitesi-t verték 90-59-re. A hatodik pozícióba futott be a Galatasaray. A záró fordulóban 116-69-re kiütötték a Canik-ot. A hetedik a Besiktas lett, akik szombaton szintén 100 pont fölé jutottak. Az Adanát gyõzték le domináns játékkal. Az Izmit-tõl elszenvedett hosszabbításos veresége ellenére az Ormanspor 8. pozíciója nem forgott veszélyben.

A negyeddöntõkrõl részletesen ITT írtunk

Eredmények

Besiktas – Adana BK 111-71
Botas – Bodrum 99-43
Canik Belediye – Galatasaray 63-116
Hatay – Bellona Kayseri 82-68
Izmit Belediyespor – Ormanspor 87-84 h.u.
Mersin – Istanbul Univ. 90-59
Fenerbahce – Cukurova 81-65

Tabella

Hirdetés