Hirdetés
Archivum

Lindsay Whalen az évad végén befejezi pályafutását a WNBA-ben:

:

Hirdetés

Hétfõn Lindsay Whalen bejelentette, hogy a 2018-as évad végén lezárja WNBA-s pályafutását.

Fotó: Twitter.com/minnesotalynx

Fotó: Twitter.com/minnesotalynx

Bár a Minnesota Lynx közleménye erre nem tér ki, de várhatóan ez a bejelentés egyben Lindsay Whalen profi pályafutásának végét is jelenti. A klasszis irányító télen ugyanis a válogatottságot már lemondta. Nem sokkal késõbb pedig egykori egyeteménél, a University of Minnesotánál a nõi kosárlabda csapat vezetõedzõi posztját is elvállalta. Ez pedig õsztõl tavaszig állandó kötelezettséget jelent számára.

Lindsay Whalen 15. profi szezonját teljesíti idén a WNBA-ben. A játékjogára még a 2004-es Drafton a negyedik választás jogával élve csapott le a Connecticut Sun. Itt 2009-ig szerepelt, majd a Minnesota Lynx-hez került. Számtalan rekord fûzõdik a nevéhez. Ezek közül ki kell emelni, hogy a WNBA legtöbb gyõzelmet jegyzõ játékosa jelenleg. Pályafutása alatt 322 sikert ünnepelhetett eddig, ebbõl 54-et a rájátszásban. Csapataival összesen 13 alkalommal jutott el a play-off küzdelmeihez és ezen alkalmak közül a Lynx együttesével négyszer a bajnoki címig menetelt.

Nemzetközi szinten Whalen kétszeres olimpiai bajnok (2012, 2016) és kétszer nyert Világbajnokságot (2010, 2014). Európában pedig a legnagyobb sikerét 2014-ben könyvelhette el, amikor a Dinamo Moszkvával elhódította az Európa Kupa trófeáját.

Hirdetés