Hirdetés
Archivum

Lindsay Whalen lesz a University of Minnesota nõi kosárlabda csapatának vezetõedzõje:

:

Hirdetés

Csütörtökön jelentette be a University of Minnesota, hogy Lindsay Whalen lesz a nõi kosárlabda csapatuk vezetõedzõje. A Minnesota Lynx irányítója 2000 és 2004 között volt az intézmény hallgatója, a Texas Tech-hez távozó edzõnõ Marlene Stollings helyét veszi át.

Fotó: gophersports.com

Fotó: gophersports.com

Lindsay Whalen pályafutása végéhez közeledik és évek óta nem titkoltan tudatosan készül arra, hogy edzõként tevékenykedhessen. A felek megállapodása szerint párhuzamosan lehet a Minnesota Lynx játékosa és a láthatja el a University of Minnesotánál a vezetõedzõi feladatokat. Arról nem szólnak a hírek, hogy ez esetleg azt jelenti: Whalen már a 2018-as WNBA évad végén visszavonulna. Egy biztos, hogy a rutinos irányító az év elején a válogatottságot lemondta. Pályafutása azon részét lezártnak tekinti.

„Nagyon sok különleges emlék fûz az egyetemhez. Elmondhatatlanul várom már, hogy visszatérhessek. Ezzel a lehetõséggel egy álmom vált valóra. Sok nagyszerû edzõvel és játékossal dolgoztam együtt az évek során. Most megvan az esélyem, hogy ezekbõl a tapasztalatokból valamennyit visszaadhassak.” – olvasható Lindsay Whalen nyilatkozata a University of Minnesota közleményében. Magyar érdekeltség, hogy ennek az egyetemnek a hallgatója Kaposi Pálma, akinek szereplését a legutóbbi szezonban is nagy terjedelemben követtük lapunk hasábjain.

Whalen a klasszis teljesítményével a University of Minnesota szakmai programjának egyik legmeghatározóbb játékosa volt. Legnagyobb sikerként 2004-ben Final Four-ba vezette a csapatot. Nem ez az elsõ eset, hogy egy még aktív WNBA játékos egyetemi kispadot kap. A 2000-es években Dawn Staley a profi karrierje mellett a Temple szakmai munkáját vezette sikerrel.

Hirdetés