Hirdetés
Archivum

Lindsey Harding a Philadelphia 76ers fõállású játékosmegfigyelõje lett:

:

Hirdetés

Egy újabb korábbi klasszis játékos tudott elhelyezkedni az NBA-ben. A 2007-es WNBA Drafton elsõként kiválasztott Lindsey Harding, aki a fehérorosz válogatottal Európa-bajnokságon és Olimpián is szerepelt, a Philadelphia 76ers fõállású játékosmegfigyelõje lett.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Harding sorozatos sérülések után 2017-ben fejezte be profi karrierjét. Tartalmas pályafutása alatt a fehéroroszokkal elért sikerek mellett a WNBA-ben hat csapatnál is megfordult. Itt Európában pedig elsõsorban Oroszországban és Törökországban légióskodott. Több között a Dinamo Kurszk, a Galatasaray és a Yakin Dogu alakulatát is erõsítette.

Az elmúlt egy évet Harding az NBA’s Basketball Operations Associates Program résztvevõjeként töltötte. Itt egy klub teljes szakmai és gazdasági mûködtetésével megismerkedhetett. A tanulmányai befejeztével több állásajánlatot kapott. Az ESPN-nek adott nyilatkozatában nem titkolta, hogy a jövõjét egyértelmûen ezen a területen képzeli el. A Philadelphia 76ers egy kisebb, családiasabb klub az NBA viszonyaihoz képest, ideális lehetõséget kínál a pályakezdéshez.

A negyedik korábbi profi nõi játékos lett Harding, aki egy NBA klubnál fõállású munkát kapott. Becky Hammon története nagy médiafigyelmet élvez, míg Jenny Boucek a Dallas Mavericks, Natalie Nakase pedig a Los Angeles Clippers stábjában dolgozik. „Amikor van egy konkrét cél az ember életében, akkor annak nem lenne szabad nemi kérdésnek lennie. Ha valamiben jó vagy, megvan hozzá a kellõ tapasztalatod, akkor rajtad kellene múlnia, hogy sikerül-e elérni az álmaidat.” – nyilatkozta a bejelentést követõen Harding.

Hirdetés