Hirdetés
Archivum

Link ajánló: Aluinvent DVTK – CMB Cargo UNI Gyõr 18:30:

:

Hirdetés

Szerdán megkezdõdik az Aluinvent DVTK és a CMB Cargo UNI Gyõr elõdöntõ párharc, mely az egyik fél második sikeréig tart. A Miskolcon 18 óra 30 perckor kezdõdõ összecsapás kapcsán az alábbiakban az élõ eseménykövetéshez ajánlunk linkeket, illetve olvasható korábbi beharangozónk.

Élõképes közvetítés ITT látható a mindiGO Sport felületén

Élõ statisztika IDE KATTINTVA érhetõ el 

 

BEHARANGOZÓ

A párharc az elmúlt hétvégén az idõponttal kapcsolatos ellentmondások miatt a figyelembe középpontjába került. Anélkül, hogy állást foglalnánk a kérdésben – mind a két klub közleménye olvasható lapunk hasábjain – az mindenképpen megfontolandó, hogy a rájátszás jobb tervezhetõsége érdekében akár versenykiírás szintjén is érdemes lenne lépéseket tenni. Errõl most ennyit. Az biztos, hogy mindkét félnek bõven volt ideje regenerálódni az elõdöntõ elõtt.

A negyeddöntõ párharcokat tekintve a DVTK magabiztosan érvényesítette fölényét a Csata ellen. A Gyõr pedig a Szekszárdot verte egy fordulatos, nem kevés mellékzöngével tarkított párharcban. A sorsdöntõ harmadik találkozót nyerték a gyõriek a tolnai megyeszékhelyen, ami kisebb meglepetésnek bizonyult az alapszakaszban mutatott forma tükrében. Ugyanakkor a rájátszás teljesen más mûfaj és ez most is bebizonyosodott.

A DVTK szezonjáról sokat írtunk, hiszen a különbözõ statisztikai összefoglalók tökéletesen rávilágítottak arra, hogy a Sopron mögötti üldözõbolyban messze a legjobb mutatókkal Cziczás László együttese rendelkezett. A DVTK sikereinek alapját Medgyessy Dóra remek irányító teljesítménye mellett Shatori Walker-Kimbrough és Maja Skoric, illetve a magas posztokról Chanel Mokango és Aija Putnina ponterõs játékában érdemes keresni. Eközben a magyar magból Kiss Angelika hónapról hónapra fejlõdik, miközben Zele Dorinától és Szabó Fannitól is értékes villanások jönnek. Innen dõlt ki Katona Szidónia, így a rotációt teljessé téve érkezett Szücs Réka.

A Gyõr kapcsán eközben sokszor elhangzott, hogy az alapszakaszban nem feltétlenül futotta ki azt a formát, amit elõzetesen a nevek ígértek. Volt egy távozó is Lexie Brown személyében. Viszont a rájátszás bravúrja sokat szépített a szezonon. Raksányi Krisztina, illetve a Gray, Spanou, Mandic trióval formálódott egy 30 perc felett játszó mag Milos Pavlovic irányítása alatt. Hozzájuk pedig értékes percekkel csatlakoznak olyan rutinos játékosok, mint Czank Tímea, Varga Zsófia vagy Sara Krnjic. Ugyanúgy bevethetõ a rotációban Török Ágnes és Nagy Dóra.

A két csapat februárban egy emlékezetes hosszabbításos meccset vívott. Ezen a DVTK kezdett jobban, de a 30-12-es harmadik negyed után a Gyõr tûnt befutónak. Végül a ráadásban húzta be a sikert a miskolci gárda. Elsõsorban magas posztokon került fölénybe az utolsó percekre a DVTK, de érkezett egy extra egyéni teljesítmény is: Shatori Walker-Kimbrough 27 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz, 5 szerzett labda mutatója. Gyõri oldalon pedig egészen a Szekszárd elleni negyeddöntõig talán ez volt a görög klasszis Artemis Spaou legjobb estéje a maga 22 pontjával és 8 lepattanójával.

Összességében sok múlik azon, hogy magas posztokon tudja-e érvényesíteni fölényét a DVTK, mely elõzetesen esélyesebbnek tekinthetõ. Mindkét csapat komoly ponterõvel rendelkezik, de emellett tud határozottan védekezni. Ilyen szempontból is pikáns csata jön. Bízzunk benne, hogy egy mellékzöngéktõl mentes, széles közönség számára is élvezetes párharcot láthatunk két olyan gárda között, mely több rutinos klasszist is felvonultat.

Hirdetés