Hirdetés
Archivum

Link ajánló: Atomerõmû KSC Szekszárd – VBW CEKK Cegléd 18:00:

:

Hirdetés

Szombaton 18 órától megkezdõdik Szekszárdon a párharc az 5. helyért. Az egyik fél második sikeréig tartó küzdelem-sorozat elsõ mérkõzésén az Atomerõmû KSC Szekszárd fogadja a VBW CEKK Ceglédet. Az alábbiakban az elõ eseménykövetéshez ajánlunk linkeket és olvasható korábbi szerkesztõségi beharangozónk is.

MINDIGO SPORT ÉLÕ ADÁS

ÉLÕ STATISZTIKA

BEHARANGOZÓ

Ellentétes pozícióból indulva, de mindkét gárda számára egy rendkívül fontos párharc jön. A Szekszárd a negyeddöntõs vereség után teljesen reális célként, elvárásként fogalmazta meg magával szemben a lehetõ legmagasabb pozíció elérését, ami ilyen helyzetben az 5. helyet jelenti. A Cegléd pedig a saját szempontjából egy rendkívül nagy fordulatokat tartogató szezont zárhat óriási sikerrel. Az alapszakasz utolsó fordulójáig kérdéses volt, hogy egyáltalán megszerzi-e az együttes az alapszakasz 8. helyét és ezzel a lehetõséget a rájátszásban való szereplésre. Innentõl viszont párharcot nyerve pályahátrányból, immár egy nagyon sûrû középmezõnyben egy kifejezetten értékes pozícióért harcolhat.

Összességében az 5-8. helyért kiírt csatározásokkal mindkét fél elégedett lehet. A Szekszárd példaértékû módon rendezte a sorait a negyeddöntõs vereséget követõen. Frida Eldebrink nélkül is nagyon szépen felépítette magát akár játékban, akár motivációban. Elég csak a Csata otthonában lejátszott második meccsre gondolni. Végül 117-es VAL mutatóval zárta az összecsapást a KSC. A 24 gólpassz, a 11 szerzett labda, a megnyert lepatatnócsata és az idegenbeli 46%-os mezõnymutató önmagáért beszél. Ezek ismét azok az erények, amik a Szekszárd legversenyképesebb idõszakát jellemzik. Gereben Lívia ponterõs játéka pedig külön öröm mindenkinek, aki követi a fiatal játékosok fejlõdését.

A Cegléd a PEAC ellen a legjobbját nyújtotta. Különösen támadásban igaz ez a kijelentés. Pécsett 54%-os mezõnymutatóval, közte hét sikeres triplával zárt. Hazai környezetben is hat hárompontost értékesített a CEKK. Ráadásul mindkét meccsen 20-20 gólpassza volt, ami azt mutatja, hogy a csapatjáték tavaszra szépen összeállt. Jovana Popovic vezérként extra formát mutatott, de Baughn és Swanier is igazán odatette magát. Sikerült megtalálni azt a motivációs bázist, amivel a légiósok ki tudták magukból hozni a legjobbat. Azt is érdemes hangsúlyozni, hogy Gorjanácz Ágnes mindkét meccsen értékes villanásokkal járult hozzá a sikerhez.

Egy ilyen hosszú szezon végén a helyosztó párharc alkalmával már sokkal kevésbé van jelentõsége a szezon statisztikáinak. Inkább a mentális és az erõnléti tényezõk döntenek. A Szekszárd amiben joggal bízhat, hogy védekezése az 5-8. párharcra is rendkívül stabil maradt. Támadásban pedig továbbra is megvannak azok az értékei, akik ilyen helyzetben dönthetnek. A CEKK érezhetõen egy felfokozott hangulatban készülhet. Nincs veszíteni valója. Támadások hatékonyságágban, összjátékban nagyon sokat lépett elõre tavaszra, így még pályahátrányból is teremthet esélyt magának. Aki szereti a nõi kosárlabdát, azok számára kifejezetten érdekes helyosztó jön.
 

Összehasonlító statisztika

Alapaszakasz


Rájátszás

Hirdetés