Hirdetés
Archivum

Link ajánló: CMB Cargo UNI Gyõr – Atomerõmû KSC Szekszárd 17:00:

:

Hirdetés

Vasárnap a bajnoki negyeddöntõk közül a még nyitott párosításokban is a második meccseket rendezik. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcban az elsõ találkozón az Atomerõmû KSC Szekszárd 70-48-ra legyõzte a CMB Cargo UNI Gyõrt és ezzel 1-0-s elõnyre tett szert. Az alábbiakban az élõ eseménykövetéshez ajánlunk linkeket, illetve olvasható korábbi beharangozónk.

Élõképes közvetítés ITT látható a mindiGO Sport felületén

Élõ statisztika IDE KATTINTVA érhetõ el 

 

BEHARANGOZÓ

Az Atomerõmû KSC Szekszárd és a CMB Cargo UNI Gyõr negyeddöntõje elõzetesen a legpikánsabb párosításnak ígérkezett. Az elsõ meccs azonban a négy párharcot nézve az egyik legnagyobb különbséget hozta. Igaz ez a számszerû eredményt nézve és a mutatott játékot tekintve is.

A Szekszárd végig dominálva a játék minden elemében riválisa fölé nõtt. Nem is feltétlenül a statisztika mutatja igazán a KSC fölényét. Bár csapatszinten a 107-es VAL-érték, különösen a 10 szerzett labda és a 17 gólpassz, melyre csak 14 eladott labda jutott, kiemelést érdemel. Hanem elsõsorban a határozott, koncentrált, pontos játéka emelte riválisa fölé a szekszárdiakat. Mindkét gárda igyekezett keményen védekezni. Amíg azonban a KSC megtalálta a dobóhelyzeteket és értékesítette is azokat, addig a Gyõr az elsõ félidõben támadásban keveset mutatott. Mire rendezte a sorait, lényegében a hazaiak döntésre vitték a meccset. Jól mutatja a KSC fölényét, hogy még Frida Eldebrink hiánya és Erica McCall valamivel visszafogottabb teljesítménye is belefért. Abby Bishop, Ivana Dojkic, illetve Studer Ágnes és Gereben Lívia ponterõs teljesítménye meglapozta a sikert.

A Gyõr számára elsõsorban amiatt lehet hiányérzet, hogy a tolnai megyeszékhelyen még Sara Krnjic nélkül is meg tudta nyerni a lepattanócsatát. Ezen a területen az évad folyamán többször is nehézségei akadtak, mégsem volt esélye még szoros végjáték kialakítására sem. A 17 eladott labda és a sok kihagyott ziccer nem fért bele. Ráadásul a 62 mezõnykísérletbõl mindössze 16 lett sikeres. A második találkozón minden azon múlik, hogy mennyire tudja a gyõri gárda támadásban rendezni a sorait. A Szekszárd játéka, ahogy a tavasz folyamán végig, nagyon egyben van és kívülrõl nézve igencsak elõremutató. Jellemzõen idegenben is stabilnak bizonyult, könyörtelenül megbüntetve, ha a riválisai hibáztak. A Gyõr hasonlóan jó lepattanózással és jobb helyzetkihasználással teremthet esélyt magának. 

 

AZ ELSÕ MECCS

Atomerõmû KSC Szekszárd – CMB Cargo UNI Gyõr 70-48 (18-4, 12-17, 25-18, 15-9)


 

Hirdetés