Hirdetés
Archivum

Link ajánló: CMB Cargo UNI Gyõr – ZTE NKK 18:00:

:

Hirdetés

Kedden 18 órától folytatódik a bronzcsata. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc második mérkõzésén a CMB Cargo UNI Gyõr 1-0-s elõnyben fogadja a ZTE NKK-t. Az alábbiakban az élõ eseménykövetéshez ajánlunk linkeket és olvasható korábbi szerkesztõségi beharangozónk is.

MINDIGO SPORT ÉLÕ ADÁS

ÉLÕ STATISZTIKA

BEHARANGOZÓ

 
Az elõzetes várakozásoknak megfelelõen egy kemény, küzdõs és szoros meccs kerekedett szombaton. A VAL-teljesítményindex azonos aránya – 92-92 lett ez az érték a feleknél – is azt mutatja, hogy egyenlõ erõk összecsapását követhettük. A ZTE-nek 58, a Gyõrnek 57 mezõnykísérlete volt. A lehetõségeikbõl a zalaegerszegiek 25-öt, a gyõriek 27-et értékesítettek. A lepattanócsatát 29-27-re nyerte a ZTE. A hazaiak hárommal több gólpasszt osztottak ki. A szerzett labdák száma 5-5 lett, míg az eladott labdákat tekintve a ZTE 10, a Gyõr 11-gyel zárt. Nem adja vissza teljesen a játék képét ez az adatsor, de arra mindenképpen rávilágít, hogy markáns tudáskülönbség nincs az alakulatok között.

A Gyõr azokkal az erényekkel került elõnybe, amit a negyeddöntõben és az elõdöntõben is mutatott. A döntõ pillanatokban a fontos párharcokat tudta nyerni és a festékbõl érkezõ pontmennyiség mellett középtávolról is hatékonynak bizonyult. A védekezés határozottságát pedig az õszi-téli idõszakkal össze sem lehet hasonlítani. A Gray, Raksányi, Spanou trió hatékony megoldásai mellé ráadásul Czank Tímea és Sara Krnjic 10-10 pontja érkezett. A ZTE-nél a Sopron Basket elleni elõdöntõ második meccséhez képest visszatért Nadia Parker, rögtön egy 11 pont, 4 lepattanós teljesítménnyel. Mellette a magas játékosok közül Horti Dóra és Janis Ndiba is kétszámjegyû pontot jegyzett. Evanthia Maltsi pedig egy-egy villanással ismét ízelítõt adott a klasszisából.

Összességében a második mérkõzés is hasonlóan nyíltnak ígérkezik. Sok múlik azon, hogy tudnak-e támadásban ennyire hatékonyak lenni a felek vagy inkább még fizikálisabb csata kerekedik. Mindkét téren mindkét csapatnak vannak opciói. A Gyõr számára nagy esély a hazai pálya, de a ZTE idegenben idén már hat sikert aratott, közte a negyeddöntõ elsõ meccsét is. Van tehát tapasztalata ilyen versenyhelyzetben.

Hirdetés