Hirdetés
Archivum

Link ajánló: VBW CEKK Cegléd – Atomerõmû KSC Szekszárd 18:00:

:

Hirdetés

Kedden 18 órától a második mérkõzéssel folytatódik Cegléden az Atomerõmû KSC Szekszárd és a VBW CEKK Cegléd párharca az 5. helyért. Az alábbiakban az élõ eseménykövetéshez ajánlunk linkeket és olvasható korábbi szerkesztõségi beharangozónk is.

MINDIGO SPORT ÉLÕ ADÁS

ÉLÕ STATISZTIKA

BEHARANGOZÓ

 
Ahogy Zeljko Djokic fogalmazott a szombati helyosztó mérkõzés után, igazi kosárlabda ünnepet élhettek át a KSC szurkolói. Sok nézõ, kiváló hangulat, miközben egy minden tehertõl megszabadult gárda benyomását keltette a Szekszárd. Még az internetes élõképes közvetítés is visszaadta a kiváló ritmust, a gördülékeny támadójátékot. Ha a számokat nézzük: a 66 hazai mezõnykísérletbõl 38 sikeres lett. A lepattanócsatában mutatkozó különbségre elõzetesen is számítani lehetett. A KSC 19 eladott labdába kényszerítette bele riválisát. Ezen felül pedig a kétszer annyi szerzett labdája és a 30 gólpassza is extra a Szekszárdnak. Lényegében a 29-13-as elsõ negyed eldöntött mindent.

A Szekszárd esetében nagyon pozitív, hogy ennyire összekovácsolódott a csapat az 5-8. helyért zajló küzdelmekre. Nagyon nagy tett ez, hiszen akkor sem érhette volna kritika az együttest, ha a helyosztókra nem tud felpörögni. Az egész évadban tapasztalt jó csapategység mutatja meg most igazán magát. Érdemes elolvasni Erica McCall blogbejegyzetést, ami ugyan elsõsorban a tengerentúli közönségnek szól, de jól megmutatja a hangulatot. Azért szerepelnek a mentális tényezõk ennyire elõkelõ helyen a beharangozóban, mert egy április végi helyosztón már ez a lényeges. Fizikálisan ezen a szinten már minden csapatnak tudnia kell rendezni a sorait, míg játékban sok újat már nem lehet hozni. A hozzáállás, a közösség nagyon fontos. Bálint Réka például a siker után arról beszélt, hogy „már a meccs elõtt, az öltözõben érezhetõ volt egyfajta felszabadultság”.

Az egyéni mutatókat nézve Bálint Réka 23 ponttal lett a legeredményesebb. Erica McCall és Ivana Dojkic 16-16 ponttal zárt, míg Kiss Virág 10 ponttal és 10 lepattanóval McCall-hoz hasonlóan dupla-duplát ért el. Studer Ágnes nem is játszott, de az elõbbiekben kiemelteken felül még hatan találtak be. A Cegléd egy extra tavaszt produkált. Melynek érdemeibõl ez a találkozó semmit nem von le. Nagyon kevesen gondolták volna, hogy az 5. helyért mérkõzhet a CEKK. Amíg viszont a Szekszárd felszabadultságba tudta konvertálni az érzelmeit, addig Cegléden ezt az állapotot nem sikerült elõidézni. Már az elsõ perceket is kisebb görcsösség jellemezte szombaton és nem érkeztek az elmúlt hetekben látott extra teljesítmények sem. Különösen a mindössze két tripla és a 19 eladott labda okozhatott fejfájást a csapat szurkolóinak. Ezek a tényezõk lehetnek a döntõek a Ceglédnek, ha ebben tud változtatni, akkor kialakulhat szorosabb mérkõzés.

Hirdetés