Hirdetés
Archivum

Link ajánló: ZTE NKK – PEAC-Pécs 17:00:

:

Hirdetés

Vasárnap a bajnoki negyeddöntõk közül a még nyitott párosításokban is a második meccseket rendezik. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcban az elsõ találkozón a ZTE NKK 77-72-es gyõzelmet aratott a PEAC-Pécs otthonában és ezzel 1-0-s elõnyre tett szert. Az alábbiakban az élõ eseménykövetéshez ajánlunk linkeket, illetve olvasható korábbi beharangozónk.

Élõképes közvetítés ITT látható a mindiGO Sport felületén

Élõ statisztika IDE KATTINTVA érhetõ el 

 

BEHARANGOZÓ

A negyedöntõk elsõ mérkõzéseit nézve a ZTE NKK tudott egyedüliként idegenben diadalmaskodni. A PEAC-Pécs otthonában aratott 77-72-es sikere azt jelenti, hogy hazai pályán vívhatja ki a továbbjutást. A ZTE egy olyan összecsapást tudott megnyerni Pécsett, ahol az elsõ negyedben pontos játékkal felépített elõnyét végig menedzselte. A PEAC-nak ugyan akadtak felzárkózásai, de döntõ pillanatokban nem remegtek meg zalai oldalon a kezek. Dominált a palánk alatt a ZTE, a 40-25-re megnyert lepattanócsata adta az alapot az idegenbeli sikerhez. Ehhez jött nyolc sikeres tripla és egy stabil védekezés. A ZTE 16 eladott labdába kényszerítette bele riválisát. Azokon a meccseken a szezon folyamán, amikor ennyire kijött a lépés, általában gyõztesen hagyta el a pályát a zalaegerszegi együttes. A keretben ugyanis megvan az a rutin, amivel egy ilyen fölényt tud érvényesíteni.

A PEAC kisebb meglepetésre éppen azon a területen maradt alul, ahol a statisztikai összefoglalónkban méltatott Sara Imovbioh és Alyssia Brewer révén tavasszal stabilnak bizonyult, nevezetesen a festékben. Különösen a négy támadólepattanó a kevés, hiszen második esélybõl szerzett pontok nélkül nehéz építkezni. Ezúttal a triplák sem jöttek pécsi oldalon, a 21 kísérletbõl mindössze 5 lett sikeres. Ettõl függetlenül nem lefutott a párharc. A PEAC többszöri felzárkózása mutatja, hogy megvan a játéka egy szorosabb csatához. A festékben zajló küzdelem és a távoli dobások dönthetnek. Ha itt tudja tartani dominanciáját a ZTE, akkor esélyes. Amennyiben a PEAC – akár csak az egyik területen elõrébb tud lépni – teljesen nyílt lehet a derbi.

 

AZ ELSÕ MECCS

PEAC-Pécs – ZTE NKK 72-77 (14-23, 18-17, 20-19, 20-18)


 

Hirdetés