Hirdetés
Archivum

Lisa Leslie bejelentkezett WNBA elnöknek:

:

Hirdetés

Õsszel nagy terjedelemben hírt adtunk arról, hogy közel három év után távozik a WNBA élérõl Lisa Borders. Egyelõre még keresik a liga új vezetõjét. A napi ügyeket az NBA-tõl érkezõ megbízott szakember Mark Tatum viszi, de legkésõbb a tél végére szeretnének elnököt találni. A négyszeres olimpiai bajnok klasszis Lisa Leslie egy televíziós interjúban önként bejelentkezett a posztra.

Fotó: CBS Sports Network

Fotó: CBS Sports Network

„Komolyan fontolóra veszem, hogy a nevemet bedobom ebbe a kalapba. Úgy érzem, hogy jó irányban tudnám tartani a ligát. Szeretném, hogy továbbra is sikeres legyen és olyan elnök szolgálja, aki segíthet a növekedésben.” – fogalmazott az ABC egyik beszélgetõs mûsorában Lisa Leslie, amikor arról kérdezték, hogy szerepet vállalna-e sportvezetõket a nõi kosárlabdában.

A WNBA új elnökére komoly csaták várnak. Az elmúlt évek, Lisa Borders vezetése igencsak megosztotta a tengerentúli nõi kosaras közvéleményt. A szakmai színvonal, a televíziós nézettség rendben van. A helyszíni nézõszámot tekintve viszont elmaradt a várt áttörés, emellett a versenynaptár és bérek kérdését sem tudták rendezni. A játékosok hatályban lévõ kollektív szerzõdését (CBA) pedig újra kell tárgyalni, ahol a juttatások terén egyértelmûen új rendszer bevezetése vált szükségessé.

Lisa Leslie a 2009-es visszavonulása óta nem szakadt el a sportágtól, bár elsõsorban a média oldaláról találta meg a számításait. A CBS Sports Network egyik beszélgetõs mûsorának a házigazdája, de rendszeresen dolgozik televíziós szakértõként is. A közeljövõben pedig feltûnik majd az ABC Speechless nevû sorozatában vendégszereplõként.

Hirdetés