Hirdetés
Archivum

Lisa Leslie ismét történelmet írhat:

:

Hirdetés

Los Angeles-i sajtóhírek szerint Lisa Leslie elsõ nõi sportolóként szobrot kaphat a Staples Center elõtt található Star Plaza-n.

 

 

A Staples Center elõtt a sportvilág olyan ikonikus alakjainak van szobra, mint Magic Johnson, Jerry West, Kareem Abdul-Jabbar, Shaquille O’Neal, Elgin Baylor és Wayne Gretzky. Illetve egy legendás sportriporter Chick Hearn is ebben az elismerésben is részesült.

 

 

Ahogy a fenti névsor mutatja, nõi sportoló még nem kapott szobrot a Star Plaza-n. Ez most megváltozhat. Arash Markazi a Los Angeles Times szakírója értesült arról, hogy a Los Angeles Sparks és a Staples Center fenntartója az AEG elõrehaladott tárgyalásokat folytat Lisa Leslie szobráról.

 

Leslie a teljes WNBA-s karrierjét 1997–2009 között a Los Angeles Sparks alakulatában töltötte. A statisztikái nem is adják vissza azt a fantasztikus sportteljesítményt, ami pályafutását jellemezte. Végül 17.3 pontot átlagolva 47%-os mezõnymutatóval, 9.1 lepattanó, 2.3 blokk átlaggal a neve mellett vonult. Azóta pedig személyiségével, médiaszerepléseivel igazi nagykövete a nõi szakágnak.

Hirdetés