Hirdetés
Archivum

Litván csapat ellen folytatja pénteken a TFSE az Európai Egyetemi Játékokon:

:

Hirdetés

Péntektõl a 9-12. helyért küzd a TFSE együttese a Coimbrában zajló Európai Egyetemi Játékok nõi kosárlabda tornáján. Az elsõ ellenfél Litvániából a Vilniusi Egyetem csapata lesz.

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, csütörtökön nem kellett pályára lépnie a TFSE csapatának. Azon az ágon, ahol a magyar lányok szerepelnek, történt ugyanis egy kisebb csalás. A szerb csapat trükközött az egyik játékosa életkorával és emiatt kizárták õket. Ennek eredményeként a TFSE együttesének a 9-16. helyért zajló küzdelmek elsõ fordulójában nem volt mérkõzése. Automatikusan a 9-12. pozícióért küzdhetnek a mieink péntektõl.

Egy Világversenyen a váratlanul jött szünnap nem feltétlenül elõny. Egyrészt a létesítmények kötött programja miatt a szervezõk nem tudnak edzéslehetõséget biztosítani. Illetve a szakmai stábnak is át kell terveznie az elõzetesen kialakított menetrendet. Ilyenkor a tartalmas regenerálódás legfontosabb feladat.

A TFSE együttese a csütörtök délelõtti órákban megtekintette a következõ rivális mérkõzését. A Vilniusi Egyetem és a házigazda Coimbrai Egyetem összecsapását olyan szemmel követhettük, hogy a gyõztes vár a mieinkre. Nagy csata kerekedett, ahol végül 79-75-ös gyõzelmet aratott a Vilniusi Egyetem. A litvánok esetében egy jó szerkezetû gárdát ismerhettünk meg két jól mozgó és eredményes magas játékossal, illetve mezõnyben két ponterõs húzóemberrel.

A délutáni órákban Coimbra belvárosában szerepelt közös séta a programban. A fenti kép is itt készült a TFSE csapatáról. Rátérve a pénteki mérkõzésre, nem vár egyszerû feladat a lányokra. Elõzetes megállapodás alapján Shirian Fatime és Németh Alma pénteken már hazautazik, így két meghatározó játékosa nélkül lép pályára Magyar Bianka együttese. A célok azonban nem változtak, a TFSE szeretné megszerezni az elõkelõ 9. helyet.

A Vilniusi Egyetem – TFSE mérkõzést pénteken magyar idõ szerint 14 óra 30 perctõl rendezik.

Hirdetés