Hirdetés
Archivum

Litvánia ellen a nyolc közé jutás a tét:

:

Hirdetés

Hétfõn 18 óra 45 perctõl Litvánia ellen lép pályára az U16-os Európa-bajnokság nyolcaddöntõjében a magyar válogatott.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Minden FIBA torna legfontosabb játéknapja a negyedik, amikor a nyolcaddöntõk során ketté válik a mezõny. Eldõl mely gárdák folytathatják az 1-8. és melyek a 9-16. helyért. A magyar lányok a csoportkört 1 gyõzelemmel és 2 vereséggel zárták. A szombati esti olaszok elleni siker minden tekintetben kulcsfontosságúnak bizonyult. Egyrészt a játékot tekintve, mely kiemelkedõen a legjobb volt a mieink részérõl eddig a tornán. Másik oldalról pedig a helyezést nézve, miután sikerült a kiemelkedõ orosz gárda mögött másodikként továbbépni.

A domináns kezdéssel, extra védekezésre építve tudtuk az olaszokat kizökkenteni. Tettük ráadásul mindezt Miklós Melinda nélkül. Csapatszinten 50% felett dobtuk a duplákat, leszedtünk 44 lepattanót, a 11 szerzett labda és a 14 gólpassz teszi teljessé a statisztikát. Támadásban pedig Habling Larától és Telegdy Zsófiától extra jött.

Olyan szempontból ismétli magát a történelem, hogy egy évvel ezelõtt is Litvániával vívtuk a nyolcaddöntõt ebben a korosztályban. Akkor riválisunk hazai pályán játszott, de 51-37-es sikerrel a magyar lányok kerültek a felsõ ágra. Ahhoz a tornához hasonlóan ezúttal is az irányítójuk Audrone Zdaneviciute remekel 17.7 pontos átlagot szállítva. Ki kell még emelni magas posztokról Juste Jocyte 14.3 pont, 5.7 lepattanós teljesítményét.

Kiegyenlített mérkõzésre lehet számítani. Csapatszinten nagyjából hasonló számokat hozott eddig a két gárda. A mezõnymutatója valamivel a litvánoknak jobb. Ez elsõsorban a triplák miatt van így, melybõl átlagban hetet szereztek meccsenként a csoportkörben. Minimálisan ugyan, de jobban szedték a lepattanókat. Kellemetlen védekezés jellemzi a csapatukat, a mieinkhez hasonlóan bátran építenek arra, hogy ezzel kizökkentsék a riválisaikat. Nagy erõsségük, hogy ellenfeleik eladott labdái után sok pontot érnek el. Átlagban 24-et, ami a legmagasabb a mezõnyben. Az olaszok ellen megmutatta azonban válogatottunk az igazi erejét. Az akkor látott hozzáállásra és koncentrációra lehet alapozni a folytatásban is.

Hirdetés