Hirdetés
Utánpótlás

Litvánia ellen folytatja szereplését az U18-as válogatott:

:

Hirdetés

A pénteki szünnap után szombaton folytatódik a csehországi Klatovyban a FIBA U18 Women’s European Challenger. A magyar válogatott ellenfele 13 óra 30 perctől Litvánia lesz.

Három játéknapot követően Litvánia 2 győzelemmel és 1 vereséggel rendelkezik, míg a magyar válogatott 1 győzelemmel és 2 vereséggel. Mindkét együttes legyőzte a házigazda Csehországot és mindkét csapat vereséget szenvedett Szerbiától. Ezen felül a mieink szoros csatában alulmaradtak Törökországgal szemben, míg a litvánok hasonlóan nagy küzdelemben legyőzték a törököket hat ponttal.

A magyar csapat a szünnap előtt Szerbiával csapott össze. Egy kemény mérkőzés kerekedett, ahol becsülettel és nagy szívvel küzdöttek végig a lányok. Összességében azonban a szerbek akarata és játéka érvényesült. Bő rotációval játszott válogatottunk, minden bevethető játékos pályára került és minimum 11 percet játszott is. A 16 mezőnykosár 10 játékos között oszlott meg és ezeket 13 gólpassz előzte meg. Csapatként játszottak a mieink. Egy ilyen összecsapás minden kihívásával együtt az a nemzetközi tapasztalat, amit más körülmények között nem lehet megszerezni és ami nagyon fontos a továbblépéshez.

Az U18-as challenger tornák felvezetéseként a legtöbb címlapon Litvánia szerepelt. Méghozzá a szupertehetségük Juste Jocyte miatt. Róla mi is sokszor írtunk, hiszen az Euroliga és a felnőtt Eb-selejtezők történetének legfiatalabb pontszerzője. Vezetésével ez a generáció a világjárvány előtti utolsó hónapokban 2019 augusztusának legvégén Oroszországgal  U16-os Eb-döntőt vívott és ott 73-66-ra maradt alul. A csoport esélyeseiként érkeztek Csehországba, de a Szerbiától elszenvedett vereségük után az első helyhez már a jelenleg veretlen listavezető botlásaira is szükségük van. Jocyte 22.7 pont, 11.3 lepattanó és 6 gólpassz átlaggal kiemelkedik. A vezér szerepe nem lehet kérdés.

A litvánok két évvel ezelőtti U16-os Eb-döntős csapatából most nincs itt a Jocyte mellett a két legjobb teljesítmény-indexet elérő játékos (Urte Cizauskaite és Audrone Zdaneviciute), ami egyértelműen érződik. Nem minden esetben tudnak húzóemberük mellé fellépni a litván keret tagjai. Emellett ki kell emelni, hogy szűkebb rotációval játszanak, mint a mieink. Az első három meccsen öten átlagoltak 26 percet vagy annál többet. Összességében egy nagyon komoly erőpróba vár a válogatottunkra, mely a szünnap után újult erővel folytathatja szereplését.

Az élőképes közvetítése IDE KATTINTVA érhető el:

ÉLŐ: Litvánia – Magyarország

 

Hirdetés