Hirdetés
Archivum

Litvánia, Fehéroroszország és Izrael jutott fel az U18-as A-divízióba:

:

Hirdetés

Vasárnap a szomszédos Ausztriában lezárult az U18-as B-divíziós Európa-bajnokság. A tornát Litvánia nyerte, míg mellettük Fehéroroszország és Izrael vívta ki a feljutást.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Népes mezõnnyel, 24 válogatott részvételével rendezték az U18-as B-divízió küzdelmeit Ausztriában. A csapatok négy csoportban kezdték meg a szereplésüket a tornán. A hatos csoportokból az elsõ két helyezett jutott a negyeddöntõbe, ahol keresztbe játszottak a gárdák.

Összességében a feljutást kivívó három alakulat dominált a kontinenstornán. Hozzájuk csak a végül negyedik helyet szerzõ Törökország tudott felnõni. A litvánok a B-csoportot megnyerve a negyeddöntõben Portugáliával találkoztak, akiket 77-66-ra múltak felül. A fináléba kerülésért pedig Törökországot verték 69-49-re. Fehéroroszország a D-csoportban végzett az élen. Az ellenfelük a negyeddöntõben Hollandia volt, akiket 77-64-re gyõztek le. Az elõdöntõben pedig Izraelnél bizonyultak jobbnak 10 egységnél.

A döntõben Litvánia könnyedén érvényesítette fölényét Fehéroroszország felett, 86-71-es sikert arattak és ezzel a feljutás mellett elhódították a B-divízió trófeáját. Kis túlzással a második vonalban a bronzcsata nagyobb téttel bír, mint a finálé, hiszen a harmadik helyezett szintén a legjobbak között szerepelhet jövõre. Végül Izrael 63-51-re gyõzte le Törökországot ezen a találkozón.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A torna MVP-je Kseniya Malashka lett. A fehéroroszok extra tehetsége 20.5 pont, 14.1 lepattanó, 3.4 gólpassz, 2.8 szerzett labda és 2.3 kiosztott blokk átlaggal zárta a tornát. Mellette az All-Star ötösbe Kristina Masionyte (Litvánia), Lior Garzon (Izrael), Zeynep Gul (Törökország) és Awak Kuier (Finnország) került.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, az udinei A-divíziós U18-as kontinenstornáról Szlovénia, Svédország és Írország esett ki.

Hirdetés