Hirdetés
Archivum

Litvániával játszik nyolcaddöntõt a magyar U16-os válogatott:

:

Hirdetés

Szerdán rendezik az udinei U16-os A-divíziós Európa-bajnokság nyolcaddöntõit. A magyar válogatott 18 óra 45 perctõl Litvániával mérkõzik.

A magyar válogatott egy gyõzelemmel és két vereséggel zárta a csoportkört. Az eddigi eredmények az elõzetes várakozások szerint alakultak, hiszen fiatal csapatunknak nehéz ellenfelekkel kellett szembenéznie és Spanyolország, illetve Németország ellen még a tisztes helytállásnál is több sikerült. Portugáliát pedig, akik a várakozásoktól elmaradó játékerõt képviselõ csapattal jöttek, magabiztosan gyõzték le a lányok. A nyolcaddöntõkkel egy új torna kezdõdik. Innentõl a csoportban elért eredmény nem számít, a szerdai párharcok gyõztesei már biztosan megõrzik A-divíziós tagságukat, míg a vesztesek a 9-16. helyért folytatják és innen a 14-16. helyezettek búcsúznak.

Litvánia személyében egy rendkívül ponterõs rivális vár a magyar csapatra. A három csoportmeccsen 77.3 pontot átlagoltak és ez a legtöbb az udinei mezõnyben. Emellett remekül védekeznek, a második legtöbb szerzett labdájuk van és érdemes kiemelni, hogy a riválisaik eladott labdáiból közel 20 pontot szereznek. A korosztály átlagaihoz képest kiemelkedõen dobják a büntetõket, 80%-al. 72 kísérletükbõl 58 sikeres volt. A második németek is mindössze 70%-nál tartanak, 81-bõl 57 lett sikeres náluk.

A litvánok is egy tapasztaltabb csapatnak számítanak, zömmel 2000-es játékosokra építenek. Két olyan ismertebb névvel találkozhatunk a keretükben, akikkel már a helyi kosaras sajtó is foglalkozott és sokat várnak tõlük. Õk Dalia Donskichyte és Gabija Segzdaite. A 165 cm magas rendkívül gyors irányítójuk Donskichyte a legeredményesebbjük 16.7 pontos átlaggal, míg a 186 cm magas centerük Segzdaite 10 pontos és 9 lepattanós átlagnál tart. Litvánia sem számít a kiemelkedõen lepattanózó csapatok közé a korosztályban, hasonlóak a számaik, mint a mieinknek. Ugyanakkor figyelemre méltó, hogy második esélybõl több, mint 14 pontot jegyeznek meccsenként. Összességében egy rendkívül nehéz találkozóra készülhet a magyar válogatott, ahol Litvánia esélyesebbnek tûnik.

Hirdetés