Hirdetés
Nagyvilág

Liz Cambage az ausztrál ELLE magazin címlapján:

:

Hirdetés

Hétfőn jelent meg az ausztrál ELLE magazin májusi száma, melynek címlapján Liz Cambage az ausztrál válogatott és a Las Vegas Aces klasszisa szerepel.

Az ausztrál ELLE májusi száma a női sportot ünnepli. Olyan egyéniségeket helyez a középpontba, akik rekordokat érték el, saját sportágukban csúcsokat döntögettek és a határokat feszegették – olvasható a lapszám ajánlójában, mely kiemeli: az elmúlt hónapok nem voltak könnyűek Liz Cambage számára.

Először egy rejtélyes betegség támadta meg, miközben decemberben Kínában játszott – egy olyan betegség, amelyről ugyan nem mondták ki az orvosok, de egyre biztosabb, hogy a koronavírus volt. Aztán barátjának és mentorának tartott Kobe Bryant tragikusan halálával is meg kell küzdenie. Most pedig itt van a tokiói olimpia elhalasztása, melyre nagyon készült és azt remélte, hogy a 2012-es bronzéremnél jobb eredményt érhet el a válogatottal. Londonban történelmet írt, az első nő lett, aki olimpiai mérkőzésen zsákolt.

Cambage jelenleg pályafutása csúcsán van sportszakmai értelemben és az Adidas szponzori szerződésének köszönhetően az Egyesült Államokban óriásplakátokon is szerepel. Az ELLE interjújában mesél arról, hogy 16 éves korára elérte a 203 cm magasságot és ez egyáltalán nem volt könnyű. Rendszeresen bántották a magassága miatt az iskolában, ami azonban nem vetette vissza. Meghatározta ezen időszak az életét és erőssebbé tette. Ezen felül beszél a tavaly nyári történésekről, amikor a Las Vegas Aces egyik meccsét kihagyta, majd nyílt levélben számolt be a mentális betegségéről, a szorongásáról és a depressziójáról, melynek komoly hatása volt a sportteljesítményére is.

Fotó: ELLE

Hirdetés